Festivalul de muzică sacră “Tudor Jarda” la a 2-a ediţie
-
View the full image
Festivalul de muzică sacră “Tudor Jarda” la a 2-a ediţie
Duminică, 17 mai 2009, s-a desfăşurat la Năsăud ediţia a 2-a a Festivalului de muzică corală sacră “Tudor Jarda”.
Au poposit şi au evoluat în “Oraşul academicienilor” formaţii corale consacrate, dar şi formaţii tinere dornice de afirmare, făcând împreună deliciul auditoriului din Biserica Ortodoxă “Sf.Nicolae” din Năsăud prin interpretarea cu virtuozitate a pieselor corale din melosul coral românesc şi universal.
La finalul liturghiei, au evoluat în faţa Sf. Altar: Corala “Deisis” a Catedralei Ortodoxe Năsăud, sub bagheta d-lui arhid. prof. Pop Cornel; Societatea Corală “Andrei Mureşanu” din Bistriţa, sub conducerea dirijorală a mentorului său, dl. arhid.prof. Pop Cornel; Corul “Excelsior” al Liceului de Muzică din Bistriţa, condus de prof. Ana-Maria Răzoare; Corul “Tudor Jarda” al Centrului Judeţean pentru Cultură BN condus de prof. Ana-Maria Răzoare; Corul de copii “Anotimpuri” al Liceului de Muzică din Bistriţa, condus de prof. Carolina Karoly; Camerata “Academica” împreună cu Corala bărbătească “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, avându-l la pupitru pe dl. prof. Emil Forfotă. (Aceste distinse formaţii au dat şi răspunsurile la Sf. Liturghie din această duminică); Corul “Voci Transilvane” din Cluj-Napoca, sub bagheta d-lui prof. Adrian Corojan; Corul “Magnificat” al Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca, sub bagheta d-lui prof. dr. Al.Suciu.
La finalul festivalului, dl. prof.Nicolae Gălăţean, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură BN, avându-i alături pe edilii năsăudeni în frunte cu dl. primar Dumitru Mureşan şi pe preoţii parohi Dumitru Tomi şi Leon Pop, a înmânat diplome dirijorilor formaţiilor corale participante felicitându-le pentru evoluţia lor de excepţie la festival şi pentru efortul şi dăruirea cu care duc mai departe tradiţia şi arta corală românească.
Festivalul “Tudor Jarda” este deja unul consacrat. El a luat fiinţă la iniţiativa d-ui arhid. prof.Cornel Pop în anul 2008, avându-I alături pe dl. prof. Nicolae Gălăţean şi pe autorităţile locale care s-au implicat ireproşabil în organizarea acestuia la cele două ediţii.
prof. Ştefan Pop
Comentarii
Sunt unul din componentii celor doua corale din Campulung Moldovenesc dirijate de d-l prof. Emil Forfota si doresc sa va multumesc in numele colegilor mei pentru ospitalitatea cu care ne-ati reprimit la dumneavoastra, care demonstreaza - daca mai era nevoie - ca prietenia dintre membrii acestor formatii artistice este una trainica.
De asemenea ne-a facut o mare onoare aparitia in publicatia bistriteana a acestui articol.
Dorim ca Domnul sa va binecuvinteze in tot ceea ce v-ati propus sa realizati, sa fiti sanatosi, iar momentul unei noi intalniri - da data asta pe meleagurile Tarii de Sus - sa fie cat mai curand.
Va asiguram de intregul nostru respect si consideratie!
Lt.col. Costan Constantin
Adaugă comentariu nou