Cornel Coca Constantinescu (ASF): Intermediarii, rol activ în creşterea densităţii şi a gradului de penetrare a asigurărilor

Prezent astazi la conferinta anuala PRBAR, vicepresedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a declarat: ”Rolul intermediarilor va deveni mai complex odata cu implementarea Directivei IDD transpusa in legislatia nationala, iar in centrul preocuparilor se va afla consumatorul si necesitatea de protejare a acestuia prin diverse mecanisme, precum  promovarea unei conduite oneste si transparente in relatia cu clientii.

Transparenta in relatia cu clientul nu se rezuma numai la informatii standardizate cu privire la produse, ci se refera si la furnizarea de informatii cu privire la calitatea in care lucreaza intermediarii, la posibilele conflicte de interese si la natura remuneratiei. In acest context, o atentie deosebita trebuie acordata aspectelor ce tin de competenta si de formare profesionala, pentru a administra corect relatia dintre asigurat si asigurator. 

O abordare noua cu scopul de a proteja asiguratii, se distinge si in cazul distributiei produselor de asigurare de viata, produselor de investitii bazate pe asigurari, in care riscul este asumat de catre asigurat. Intermediarii vor avea responsabilitati cu privire la caracterul adecvat al produsului la nevoile si posibilitatile clientilor.

Pentru dezvoltarea sustenabila a pietei asigurarilor este necesara promovarea  produselor facultative si dezvoltarea impreuna cu asiguratorii a unor produse care sa raspunda necesitatilor unei categorii de clienti in directa legatura, inclusiv cu capacitatea financiara a acestora. Raspunsul la aceasta problematica ar putea fi reprezentat de produsele de tip microasigurari, care ar corespunde mai bine in anumite situatii atat nevoilor, cat si posibilitatilor potentialilor asigurati si ar sprijini asiguratorii in diversificarea ofertelor de asigurare cu produse mai facil de intermediat.

Consider ca intr-o mare masura dezvoltarea acestui domeniu depinde de activitatea intermediarilor, de calitatea serviciilor furnizate, de echilibrul de care trebuie sa dea dovada in relatia cu clientii.

Apreciez ca oportunitatea creata de prevederile legale privind manufacturarea de produse de asigurare va deschide noi orizonturi profesionale si va permite cresterea sustenabila a profitabilitatii, odata cu cresterea densitatii si a gradului de penetrare a asigurarilor.„

 

Comentarii

30/09/18 12:11
Cititor

Stimate domn, efectiv ar trebui modificata legea si toate asigurarile indiferent de care tip, sa fie facultative si cu asta punct, sau sa hotarasca cel asigurat, ptr ce suma se asigura, nu sa impuneti Dvs oamenilor preturile care sunt dupa UE si nicidecum dupa conditiile sociale si economice din Romania .
Cine este vinovat de producerea unor accidente, n-are decat sa raspunda el personal, cu " capul " si bunurile sale si cu asta basta .
Ceea ce se intampla astazi cu aceasta lege a asigurarilor nu este altceva decat o constrangere morala si legala al detinatorilor de autovehicule, sa va faca Dvs " sc.ula Mare " si profituri pe baza carora sa va " imbuibati " pe banii nostri ai tuturor . Un fel de " taxa mafiota de protectie " .
Stiu ca nu va convin astfel de idei si ca dati in balbaiala ... cand cineva se poronuntza cu o astfel de ideie , dar asta este cruda situatie din aceasta tzara si o crasa bataie de joc la adresa romanilor cu fortzarea ca toata lumea sa fie cu 25 % solidara la pagubele cauzate de " derbedeii soselelor " , iar cu 75% pentru ca sa va plateasca Dvs obligatiile contractuale fata de cu totul alte " treburi " care n-au nici o legatura cu bunul asigurat .
Pacat ca Parlamentul tzarii nu-i dupa cum vrem noi , sa fie o lege efectiv FACULTATIVA si cine nu se asigura sa poarte EL intreaga responsabilitate al faptelor pe care le comite , nu sa le platim noi toti in mod solidat narozia in care se invart .
De aceia indisciplinatii soselelor niciodata nu se vor cumintzi, ci vor persista si vor comite in continuare tot felul de prostii si acte de indisciplina rutiera, ptr ca efectiv nu le pasa si nu-i " doare " deloc de pagubele pe care le comit . Va garantez eu ca daca ar sti ca i se confisca masina, casa si averea daca face un accident, se va gandi de multe ori inainte de a se urca la volan ...

02/10/18 11:14
Carcotas

Ma-i data dr.acului ... " penetrarea " asta !

13/10/18 12:19
comentator

Cu sprijinul celor aflati la putere, indiferent ca-s de stanga ori de dreapta, ne cam penetreaza astia cu politica lor de asigurari si reasigurari , pe toti in egala masura si noi stam si asistam ca prostii !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5