Covor asfaltic „aşternut” pe DJ 172 B. Preşedintele Moldovan: Investiţia integrează realizările importante de la Rebra şi Parva

         Staff-ul administraţiei judeţene, specialişti din cadrul Serviciului Administrare Drumuri Judeţene şi Lucrări Publice, managementul SC Lucrări Drumuri şi Poduri, dar şi primarii Ştefan Danci (Rebra) şi Ioan Strugari (Parva) au participat la recepţia lucrărilor de pe DJ 172 B, pe itinerariul Rebrişoara - Rebra – Parva. În fapt, pe o lungime de 17,5 kilometri, a fost turnat un covor asfaltic, valoarea totală a investiţiei fiind de 4,1 milioane lei (aproximativ 930.000 euro), bani alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean.

         „E un moment de bucurie pentru mine. Două comunităţi importante din judeţ, Rebra şi Parva, au de ceva zile un drum reabilitat, modern, pe care se poate circula în condiţii civilizate. Drumul nu face altceva decât să integreze realizările foarte importante pe care cele două comune le-au avut în ultimii doi ani.Atât Rebra, prin primar şi echipa din Consiliul Local, cât şi Parva, în aceeaşi formulă, au reuşit să acceseze cam tot ce era posibil de accesat din fonduri europene, toate tipurile de proiecte. Comunele au fost modernizate aproape de standardele europene, în infrastructura locală, dar din păcate drumul judeţean era în condiţii improprii. În Consiliul Judeţean, am luat acestă decizie să venim alături de ei să reabilităm acest drum”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         Şeful administraţiei a ţinut să felicite modul în care SC Lucrări Drumuri şi Poduri şi-a onorat acest contract. „Societatea al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean – SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA – a făcut o lucrare bună. Înţeleg şi ei că trebuie să ne îmbunătăţim mult calitatea lucrărilor. De la începutul anul 2015 avem un management nou, doi tineri, care conduc societatea, iar Consiliul Judeţean are toată disponibilitatea să sprijine în retehnologizare, în dotarea cu echipamente şi utilaje performante. Îmi doresc ca şi colegii de la LDP să ţină pasul cu celelalte firme care s-au modernizat”, a adăugat Radu Moldovan.

         În completare, vicepreşedintele Doprin Popescu a menţionat că, în ciuda contextului politic actual, administraţiile publice îşi  duc la bun sfârşit proiectele. „Chiar dacă vremurile sunt cum sunt, mai tulburi, mai cu evenimente, noi ne vedem în continuare de treabă, administraţia publică judeţeană îşi vede de proiecte, iar rezultatele se văd în fiecare săptămână. Avem din ce în ce mai multe obiective de investiţii finalizate, cu lucrări de bună calitate. (...) Sper să putem continua, indiferent de ce se întâmplă la nivel central, şi sper că judeţul Bistriţa-Năsăud va arăta în scurt timp ca o zonă dintr-o ţară civilizată”, a explicat vicepreşedintele Popescu.

         Ştefan Danci, primarul comunei Rebra, a punctat faptul că drumul a fost asfaltat în 1976, iar de atunci au mai fost făcute trei „tratamente”. „În ultimii ani, din cauza investiţiilor mari care s-au făcut în zonă şi a maşinilor de mare tonaj, drumul era aproape impracticabil. Îi mulţumesc pe această cale preşedintelui Consiliului Judeţean şi companiei LDP, care au adus drumul la un nivel european. Pot să vă spun că Rebra are un parc auto de peste 800 maşini, din care 350 autoturisme şi peste 400 de maşini de transport. Cu această ocazie, cred că la Rebra nu mai sunt foarte multe de făcut. Nu speram să văd un covor asfaltic nou la Rebra”, a declarat primarul Ştefan Danci.

         Nu în ultimul rând, edilul Ioan Strugari a scos în evidenţă faptul că această investiţie a fost aşteptată cel mai mult de locuitorii comunei Parva. „Am ajuns într-un mod destul de ridicol. Aveam de la Parva în sus, în pădure, 8 kilometri de drum european, dar până în sat ne rupeam maşinile. Mulţumesc preşedintelui CJ şi echipei cu care lucrează şi cred că se mai pot realiza multe şi de acum înainte”, a concluzionat primarul Parvei. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5