Crin Antonescu:Ioan Rus a procedat incorect şi a minţit. Sigur are ceva de ascuns

Preşedintele în exerciţiu al României, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, în emisiunea “Sinteza Zilei”, de la Antena 3, că fostul ministrul al administraţiei şi internelor, Ioan Rus, a minţit.

,,Rus este membru al Grupului de la Cluj din PSD, grup de numele căruia se leagă cele mai multe lovituri din interiorul social-democraţilor români cum ar fi alegerile de preşedinţi ai partidului, detronarea acestora şi apropierea serioasă faţă de PD-ul preşedintelui demis, Băsescu. Demisul Băsescu însuşi a avut numai cuvinte măgulitoare la adresa aşa-zisului Grupul de la Cluj, iar asta spune totul. Absolut totul”, scrie Cotidianul !

Redăm mai jos cele mai importante declaraţii ale preşedintelui interimar al statului român:

*De o parte există opt milioane de oameni care şi-au exprimat dorinţa prin vot. Alături de acest segment din populaţie există un Parlament copleşitor, un Guvern, un preşedinte interimar, iar în cealaltă parte pe Traian Băsescu şi toate mijloacele lui de intimidare Am spus că trebuie să respectăm drepturile statului de drept, cu alte cuvinte am spus că aşteptăm că decizia Curţii Constituţionale, şi că o vom respecta, indiferent care va fi ea.

*Între timp vedem cum eforturile de propagandă ilegală a lui Traian Băsescu de intimidare a instituţiilor statului sunt din ce în ce mai pline de tupeu. L-am văzut dând ordine, prescriind Curţii Constituţionale ce trebuie să facă, inclusiv răstălmăciri pe care Curtea Constituţională le-a luat. Este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi mă refer în primul rând la Guvern.

*Guvernul trebuie să facă exact ce a cerut Curtea Constituţională în data de 2 august şi să ia toate măsurile pentru ca propriile instituţii să nu fie intimidate. Trebuie să spun că Traian Băsescu are complici. În momentul în care vede că iese şi ameninţă un chestor, care a doua zi este pus sub urmărire penală, în momentul în care un judecător trimite la Comisia de la Veneţia un document dictat de Traian Băsescu în public, este clar că nimic nu mai este legal. Este momentul ca toţi oamenii care respectă legea să nu dea bir cu fugiţii.
*Nu mi-e frică de Traian Băsescu, nu permit ca legea să fie încălcată.

*Fostul ministru de Interne (Ioan “Ilici” Rus -n.r.) a procedat incorect şi a minţit ! În momentul în care a vorbit în public despre ameninţări făcute de mine, punându-mă pe aceeaşi linie cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, este foarte bine că a plecat.

*Motivul pentru care Ioan Rus trebuia să plece este că în momentul în care s-a pus problema referendumului prim-ministrul Victor Ponta a spus că trebuie să actualizeze listele electorale. Însă ministrul de interne spune că NU este nevoie, numărul este de 18 milioane şi listele nu mai trebuie actualizate. Nu am discutat şi nu am exercitat nici un fel de presiuni faţă de nimeni din acest stat.

*Trăim într-o nebunie care este deja la marginea legii şi care încearcă o conspiraţie împotriva statului de drept. Domnul Zegrean emite un act extrem de ciudat trimit preşedintelui Comisiei de la Veneţia, şi altor persoane foarte importante.
Poate acesta vrea să vorbească serios, poate chiar a primit presiuni şi ameninţări, dar în nici un caz din partea mea. Premierul Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimidat, nu a făcut nici un fel de acţiune, nici un fel de gest împotriva Curţii. Cine oare i-a ameninţat? Domnul cu tricou albastru ?

*Nu se poate ca un cetăţean care nu are nici o calitate oficială să iasă în fiecare seară să ameninţe cu puşcăria, să spune ce trebuie să facă Curtea Constituţionlă, Parlamentul şi restul instituţiilor.

*Nu vă lăsaţi intimidaţi de Traian Băsescu, acesta este cel mai important mesaj al meu din seara aceasta, în orice instituţie aţi lucra !

Comentarii

10/08/12 22:34
Vizitator,

Pentru redactie, ..super,bestial.

http://www.youtube.com/watch?v=a1v57PkDSP0

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5