Declaraţie politică

Cristian Florian, senator PDL: Fac un apel către guvernanţi pentru implementarea unei strategii în agricultură

Acum, la începutul toamnei, marcăm domnilor guvernanţi disperarea ţăranului român, care se vede în situaţia dramatică de a nu realiza veniturile cu care să plătească aberantele taxe şi impozite instituite de dumneavoastră prin noile reglementări fiscale.

Auzim permanent din declaraţiile dumneavoastră, domnilor guvernanţi, că agricultura româneasca trebuie şi poate fi salvată prin încurajarea asocierii, investiţii, depozite de colectare şi depozitare a produselor agricole, înfiinţarea unei burse a acestor produse. Sunt măsuri susţinute de noi toţi,dar dumneavoastră domnilor guvernanţi deşi deţineţi toate pârghiile pentru a le implementa alegeţi sa rămână doar la stadiul de promisiuni electorale.

În schimb, se impun permanent noi taxe în domeniul agriculturii, fără ca guvernul să creeze condiţiile, ca în această ramură fermierii să producă , să obţină un venit de pe urma producţiei şi abia apoi să plătească taxele si impozitele instituite.

Ţăranilor nu li se oferă o piaţă de desfacere pentru produsele lor, aceste produse ajung să fie consumate exclusiv în gospodăriile proprii şi cel mai des, din păcate, primesc destinaţia de furaje pentru animale sau sunt pur şi simplu aruncate.

Nu există o strategie care să pună faţă în faţă cererea şi oferta ceea ce face aproape imposibil pentru producători , să îşi comercializeze marfa , mai mult aceştia au o serie de pierderi generate de activităţile specifice de cultivare a pământului, arat, semănat, recoltat, iar acestea implică mari cheltuieli care nu sunt acoperite.

În lipsa unei reglementări în domeniul agriculturii care să aşeze cererea şi oferta într-un echilibru normal, într-o economie modernă şi funcţională, îşi fac loc pe piaţă speculanţii, care profită de lipsa de organizare în rândul producătorilor, oferind un preţ mult sub preţul pieţei iar micul fermier e pus în situaţia fie de a nu vinde, alegându-se doar cu pierderile generate de lucrările pământului, fie de a vinde la un preţ mult mai mic care nu-i acoperă nici pe departe cheltuielile.

Guvernul însă a ales comoda variantă a supraimpozitării sărăciei din agricultura românească, sărăcie care este generată de însăşi lipsa de implicare şi de implementare a unei strategii de către acelaşi guvern.

Asistăm de un an şi jumătate, la o lipsă de implicare şi responsabilitate a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care prin aceste aberante taxe şi impozite instituite nu face decât sa ia subvenţia , ajutorul dat de Uniunea Europeană tocmai pentru stimularea producţiei, lăsând astfel micii fermieri şi fără singurul lor sprijin.

Fac un apel pe această cale către ministrul Agriculturii şi către primul-ministru pentru implementarea unei strategii în agricultura românească, astfel încât micii producători să fie sprijiniţi real iar guvernanţii să nu transforme ţăranul român intr-un sclav pe propriul pământ asuprit de taxe şi impozite instituite chiar şi pe sărăcie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5