Cristian Ianza – între sacru şi senzual

O deosebită şi valoroasă expoziţie de sculptură şi ceramică, sub denumirea „Cristian Ianza – între sacru şi senzual”, s-a deschis în 21.11, începând cu ora 18.00, la Galeria Arcade 24 din Piaţa Centrală nr. 24, Bistriţa.
În organizarea Uniunii Artiştilor Plastici Bistriţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean B-N, al Primăriei municipiului Bistriţa, Consiliului Local Bistriţa şi al C.J.C. B-N, evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui numeros public avizat, picturile şi ceramica expusă de consacratul Cristian Ianza impresionând asistenţa prin compoziţie, linii, forme etc.
Curatorul evenimentului a fost criticul de artă Oliv Mircea, care a făcut o prezentare pertinentă a valorii artistului şi operelor create, ceramica şi sculptura expuse fiind „o provocare care pleacă de la elementul fereastra, artistul îşi ia masca propriului chip, iar felul în care arhitectura corporală intră în dialog cu vizualizarea şi receptarea este o mare realizare”.
Despre valoarea artistului şi forţa sa creativă, cât şi valoarea exponatelor, a vorbit pictorul Marcel Lupşe, care a scos în evidenţă faptul că Sergiu Ianza este un nume care s-a impus în lumea artelor.
Cristian Sergiu Ianza este sculptor – ceramist, membru U.A.P. România, BBK Germania, A.I.A.P. UNESCO Franţa, precizează de ce şi-a ales această temă. „Între sacru şi senzual - este o temă pe care o abordez de mult timp şi consider că mă reprezintă în parcursul meu artistic. Sacru – pentru că întotdeauna mă raportez la Creator (mai ales că lucrez de cele mai multe ori cu materia creaţionistă) şi senzual – pentru că nudurile feminine, departe de a fi vulgare, oferă acrea senzualitate pe care însuşi Creatorul a vrut să o dăruiască”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5