Criterii importante de alegere a unui contabil. Contabuc ofera sfaturile potrivite

La fel ca fiecare meserie, contabilitatea are menirea ei, fiind stiinta si arta stapanirii afacerii care se ocupa cu evaluarea, gestiunea, controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, dar si a rezultatelor obtinute prin activitatea unor persoane fizice sau juridice. Contabuc.ro stie ce inseamna toate aceste taine ale stiintelor exacte, dezvaluind unele dintre cele mai bune sfaturi in alegerea unui contabil profesionist.

Contabilitatea trebuie in primul rand sa asigure inregistrarea si prelucrarea sistematica si cronologica, pastrarea si publicarea informatiilor cu referire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie pentru cerintele interne ale acestora, dar si pentru investitorii prezenti si potentialii clienti.

Cu alte cuvinte, orice afacere, indiferent daca se afla in plina activitate sau este la inceput, implica pe partea financiara un contabil care trebuie sa organizeze departamentul financiar. Astazi, contabilitatea s-a devoltat foarte mult, astfel incat un contabil bun trebuie sa stie sa ofere servicii si informatii, atat din sfera competentelor sale, cat si din alte domenii.

De asemenea, urmand un ascendent spre perfectionarea cunostintelor teoretice si practice, un contabil poate accede la statutul de expert contabil in urma examenelor si stagiilor de pregatire in domeniile contabilitate, audit, evaluare economica si financiara a intreprinderii si expertiza contabila. Toate acestea fac sa existe diferente foarte mari intre calitatea serviciilor oferite de profesionistii contabili ce activeaza liber pe piata, de la profesionistii contabili angajati si pana contabili autorizati sau experti contabili, firme specializate in expertiza contabila si audit.

Contabuc.ro se remarca prin servicii profesioniste

Contabuc.ro este o firma care ofera servicii contabilitate Bucuresti, fiind o entitate economica foarte bine organizata care se bucura de aprecierea clientilor de mai bine de 20 de ani. De asemenea, echipa contabuc.ro ofera servicii in top in domeniul financiar-contabil, astfel incat sa asigure clientilor cele mai bune servicii in domeniul financiar-contabil.

Spre deosebire de alte companii de contabilitate, Contabuc.ro prezinta  o echipa adevarata care se dedica complet fiecarui proiect, indiferent de complexitatea sau de provocarile acestuia. Contabilii din cadrul firmei contabuc.ro isi concentreaza in fiecare zi atentia pe intelegerea mediului de afacere, a nevoilor si a viziunilor clientilor, incercand sa gaseasca solutii personalizate potrivite pentru fiecare firma colaboratoare in parte.

Diferenta dintre serviciile unei firme contabile si contabilul angajat

O persoana care este desemnata a fi expert contabil a dobandit aceasta calitate ca urmare a unei competente profesionale de a verifica si de a aprecia modul de organizare si conducere a unei activitati financiare si de contabilitate. Astfel, prezentul pune entitatile in fata unei arii de competente mult mai largi fata de cea a unui contabil angajat. Contabilul este subordonat unui sef ierarhic si executa atributiile specifice fisei postului sau. De asemenea, contabilul este specializat in multe domenii: turism, servicii, marketing, management, planificare, salarizare, financiar-contabil. Expertul contabil este un economist-contabil, absolvent al specializarii financiar- contabile, independent fata de societatea comerciala.

Astfel, exista doua solutii la indemana intreprinzatorului: prima solutie implica transferul complet al serviciilor de contabilitate catre o firma specilizata autorizata precum ContaBuc sau angajarea unor servicii de asistenta si coordonare in domeniul contabil, prin punerea in relatie a departamentului de tip financiar-contabil al firmei cu unul sau mai multi consultati din cadrul unei firme de contabilitate. Ambele solutii trebuie sa urmareasca realizarea optimizarii intrucat pot acoperi componente legate de audit si certificari suplimentare.

Comentarii

23/02/18 11:37

Foarte bun aricolul!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5