Masa Critică, pentru sănătate

« Critical Mass Riding »

,,Turul ciclistic al Bistriţei,, ediţia a – II - a

Bistriţenii vor şi ei să se opună dominaţiei automobilului. Poluarea este una dintre marile probleme cu care se confruntă planeta noastră. Un grup de câţiva bistriţeni şi-au pus în cap să schimbe, în măsura posibilităţilor lor, această problemă. Îşi spun Masa Critică Bistriţa, dar nu sunt o organizaţie, nu au vreun lider şi nici nu cer nimic.

Doar militează pentru un trai mai puţin poluant. „Masa Critică este doar o plimbare cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, din mai multe oraşe de pe glob. Nu are niciun mesaj oficial, deşi este înţeleasă ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport, cele ,,nepoluante“, spun cei care fac parte din această mişcare.

Filosofia generală este exprimată de sloganul „Noi nu blocam traficul, noi facem parte din el“, iar scopul este acela de a se opune dominaţiei automobilului asupra culturii urbane.

Masa Critica s-a născut în septembrie 1992 în San Francisco, Statele Unite ale Americii, iar acum există în aproximativ 326 de oraşe din întreaga lume. La ea nu participa numai biciclişti, ci şi skateborderi, roleri, etc.

Cei care doresc să ni se alăture sunt aşteptaţi vineri 29 mai 2009, ora 18.15 în jurul foişorului din Parcul Central pentru o plimbare de circa o oră pe străzile din oraş.

MERSUL PE DOUĂ ROŢI ÎNSĂNĂTOŞESTE !

MERSUL PE PATRU ROŢI ÎMBOLNĂVEŞTE !

Coordonator grup de iniţiativă – T. Rebrean.

Coordonator ediţia a – 2- a , Marius V. Chiuzan - tel. 0788.409690

Comentarii

30/05/09 15:29
Eva Delczeg

Spotul -in general, dar mai ales cel practicat in aer liber, inafara de faptul ca e placut, este si foarte util, pe mai multe planuri...

- Felicitari celor care se implica, direct sau indirect in astfel de actiuni, care imbina placutul cu utilul !!!

Salutari Bistritenilor si iubitorilor naturii si sportului din toate colturile lumi !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5