Masa Critică, pentru sănătate

„Critical Mass Riding”

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud sustine si promoveaza actiunea “- Turul ciclistic al Bistritei" editia a - IV – a”, organizata de catre cunoscutul jurnalist Marius Chiuzan.

Bistritenii vor si ei sa se opuna dominatiei automobilului.

Poluarea este una dintre marile probleme cu care se confrunta planeta noastra.

Un grup de cativa bistriteni si-au pus in cap sa schimbe, in masura posibilitatilor lor, aceasta problema. Isi spun Masa Critica Bistrita, dar nu sunt o organizatie, nu au un lider si nici nu cer nimic. Doar militeaza pentru un trai mai putin poluant. "Masa Critica este doar o plimbare cu bicicletele, care are loc de obicei in ultima zi de vineri a fiecarei luni, in mai multe orase de pe glob. Nu are niciun mesaj oficial, desi este inteleasa ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport, cele "nepoluante", spun cei care fac parte din aceasta miscare. Filosofia generala este exprimata de sloganul "Noi nu blocam traficul, noi facem parte din el", iar scopul este acela de a se opune dominatiei automobilului asupra culturii urbane.

Masa Critica s-a nascut in septembrie 1992 in San Francisco, Statele Unite ale Americii, iar acum exista in aproximativ 450 de orase din intreaga lume. La ea nu participa numai biciclisti, ci si skateborderi, roleri, etc.

Cei care doresc sa ni se alature sunt asteptati vineri 20 mai 2011, ora 18.00 in jurul foisorului din Parcul Central pentru o plimbare de circa o ora pe strazile din oras.

MERSUL PE DOUA ROTI INSANATOSESTE !

MERSUL PE PATRU ROTI IMBOLNAVESTE !

Coordonator grup de initiativa – T. Rebrean.

Coordonator editia a - 4- a , Marius V. Chiuzan - tel. 0745.428335

P.S. - Sunt invitati sa participe ciclistii care au biciclete in stare buna de functionare, echipament de protectie si semnalizare si cunosc regulile de circulatie pe arterele publice.Traseul parcurs va fi: Parcul Municipal, C.R.Vivu, Han, Gen.G.Balan, Bistricioarei, Dornei, G.Sincai, Independentei, Kaufland, Independentei,Garii, Decebal, A.Muresanu, Han.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5