Criza a mărit numărul pensionarilor în Bistriţa-Năsăud

Criza a sporit numărul pensionarilor din România, după cum arata o statistică realizata de Econtext.

Numărul pensionarilor a crescut, de la debutul crizei, în 32 de judeţe şi a scăzut în 10. Bistriţa-Năsăud se află în topul judeţelor cu cea mai mare creştere a numărului de persoane pensionate in perioada 2008-2011.

Momentul începerii crizei financiare în România este considerat a fi al treilea trimestru din anul 2008. În majoritatea judeţelor ţării, din acea perioadă, numărul pensionarilor a început să crească, în mare parte din cauza faptului că mulţi angajaţi au ales să plece din câmpul muncii voluntar, pentru a evita concedierile, sau au fost forţaţi să se pensioneze anticipat.

În Bistriţa-Năsăud, numărul pensionarilor a crescut cu 2.586 de persoane în perioada 2008-2011, situând judeţul pe locul 12 în topul celor cu cea mai mare creştere.

Potrivit clasamentului realizat de jurnaliştii de la Econtext, în judeţul Bistriţa-Năsăud, în trimestrul al III-lea, în 2008, erau înregistraţi 53.181 pensionari. În prezent, mai exact, trimestrul al II-lea 2011, numărul a crescut la 55.767.

Pe primul loc se situează Braşovul, cu o creştere de 6.895 de persoane pensionate, urmat îndeaproape de Iaşi, Galaţi şi Constanţa, toate trei judeţele având peste 6.000 de pensionari în plus faţă de trimestrul trei al anului 2008.

La coada clasamentului se află Bucureştiul, Bihorul şi Dâmboviţa, unde numărul pensionarilor a scăzut cu 1.000 sau chiar 2.000 de persoane în criză.

În total, de la debutul crizei şi până în 2011, 77.274 de persoane au ieşit la pensie. Per ansamblu, tendinţa este destul de clară: numărul pensionarilor este în continuă creştere.

Daca luăm în calcul şi faptul că o parte semnificativă din populaţia aptă de munca alege să se angajeze peste hotare, situaţia pentru România nu pare tocmai roz.

http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza/criza-a-ingrosat-numarul-pension...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5