Cum alegi canapeaua extensibila pentru dormit

Achiziționarea unei canapele poate intra la categoria lucrurilor de făcut într-o viață, în special pentru că poate fi o adevărată aventură. Fie că ești singur, într-o relație sau ai o familie numeroasă, cu siguranță ai avut ocazia de cel puțin câteva ori să dormi pe o canapea, chiar dacă nu a fost cea mai confortabilă.

Din dorința de a economisi spațiu sau pentru că ne dorim un altfel de design în locuința noastră, alegem uneori să optăm pentru o canapea sau pentru un colțar în locul unui pat. De asemenea, nu trebuie să uităm că cei care ne trec pragul rămân uneori peste noapte la noi și ar fi indicat să nu se trezească cu dureri de spate din cauza unei canapele incomode. O canapea de catifea cu siguranță va schimba radical aspectul unui living, însă dacă plănuiți să dormiți zilnic pe ea, se va uza mult mai repede decât ar trebui.

Știm că este dificil să faci cea mai bună alegere și tocmai de aceea am adunat informațiile de care îți recomandăm să ții cont atunci când îți alegi o canapea extensibilă pentru dormit:

 

Canapea extensibilă sau colțar extensibil

Principalul element comun al ambelor variante este spațiul. Atât canapeaua cât și colțarul sunt spațioase și oferă o zonă largă de dormit, însă pot fi amplasate în zone diferite. În cazul unui living spațios, îți recomandăm un colțar extensibil. Dacă și dimensiunile acestuia sunt mari, pe un colțar extensibil pot dormi chiar 3 persoane, așa că ai putea economisi inclusiv un loc de dormit atunci când prietenii tăi rămân să doarmă la tine peste noapte.

La polul opus avem livingul mai mic sau care nu dispune de un spațiu atât de mare, din cauza restului de mobilier sau dimensiunii acestuia, pentru care cel mai bine s-ar potrivi o canapea extensibilă. Cu toate că poate părea mică inițial, odată întinsă aceasta se poate transforma în patul ideal de dormit. Îți recomandăm să eviți canapelele sau colțarele din piele, în cazul în care vrei să poți dormi pe acestea. Sunt confortabile în cazul statului în șezut, dar pot da bătăi de cap la capitolul dormit.

 

Aspect sau calitate și confort

Deseori suntem tentați să achiziționăm piese de mobilier moderne, minimaliste sau elegante, din dorința de a schimba aspectul întregii locuințe. Facem acest lucru fără să ne gândim la utilitatea unor canapele, colțare, fie ele extensibile sau nu. Dacă mizăm doar pe aspect, atunci putem alege fără griji o canapea de catifea într-o culoare puternică, dar pe care cu siguranță nu vom dori să dormim.

În schimb, dacă facem o alegere corectă, pentru a putea dormi în living, cel mai probabil ne vom îndrepta atenția asupra unei canapele extensibile cu 3 locuri sau chiar și cu 2. Este foarte important să acordăm atenție materialelor din care sunt realizate și să evităm canapelele cu picioare de lemn. Picioarele din metal sunt mult mai rezistente și oferă un plus de stabilitate pieselor de mobilier. Alege o canapea dintr-o bucată și evită variantele modulare sau care pot prezenta mici aplicații sau nasturi la nivelul husei, care cu siguranță ar incomoda pe oricine în timpul somnului.

 

Dormit regulat sau ocazional

Canapelele nu au fost concepute neapărat pentru dormit, ci mai mult pentru relaxare într-o poziție verticală, lucru ce poate fi confirmat de oricine adoarme întâmplător pe canapea în timp ce urmărește un serial.

Dacă din varii motive ai ajuns la varianta în care trebuie să dormi zi de zi pe canapea, îți recomandăm să faci o alegere strict din punct de vedere calitativ. La fel ca și în cazul unui pat, dacă salteaua nu este de calitate, nici somnul nu va fi cel mai odihnitor. Așa că ai nevoie de o canapea sau de un colțar cu o șezut nici prea moale nici prea tare, care să-ți țină spatele drept, fără să te trezești cu dureri de gât dimineața. Secționarea canapelei poate fi o mare problemă atunci când dormi zilnic pe aceasta, însă atunci când o folosești ocazional pentru somn, undeva la 1-2 nopți pe lună, disconfortul nu este tocmai unul mare.

Ține cont de aceste mici aspecte când planifici să îți achiziționezi o canapea pentru dormit și cu siguranță vei face una dintre cele mai bune alegeri.

 

Comentarii

16/06/22 12:27
cititor

Unde pot găsi în Bistrița asemenea canapele pentru oameni verticali, nu pentru dormit?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5