Cum alegi cea mai bună placă de creponat părul pentru a fi mai frumoasă decât ești?

  Ți-ar plăcea să-ți creponezi părul? Da, ai citit bine. Creponatul părului este o acțiune care face parte din ritualul de modelare al firului de păr pentru un aspect tineresc și atrăgător ochiului. 

       Creponarea părului poate fi realizată ușor cu o placa de creponat parul, profesională preferabil, pentru că rezultatul obținut este excelent spre deosebire de o placă obișnuită.    

          Placa de creponat părul poate fi un accesoriu care completează setul tău pentru modelarea părului în formele pe care ți le dorești, set alcătuit din placă de îndreptat părul, ondulator, precum și alte aparate și accesorii. 

              Creponarea părului oferă acestuia o imagine interesantă și atrăgătoare, fiind o tehnică de modelare folosită de zeci de ani. 

       Dacă până pe la începutul anilor ‘70 creponarea se realiza prin diferite mijloace, chimice sau prin împletirea părului în codițe destul de subțiri care erau desfăcute după un anumit interval, acum ne folosim de placa de creponat, apărută după anii ‘70. 

           Acest model de aranjare a părului a cunoscut perioade fascinante în perioada anilor disco, cunoscând ulterior o decădere și din nou apărută ca o tendință din ce în ce mai populară. 

 

               Cum alegi o placă de creponat potrivită pentru părul tău?

            Primul aspect, deși nu este cel mai important, ne gândim la designul care urmează modelul plăcilor de întins părul, respectiv tipul clește, pentru că este unul optim și eficient. 

            Plăcile compacte sunt prevăzute cu cele două suprafețe vălurite între care este prins părul și care îi oferă o modelare de tip creponat prin presare. 

                Un alt aspect de luat în considerare la alegerea plăcii potrivite de creponat este calitatea. Alege o placă profesională, pentru că dincolo de rezistența oferită, datorită materialelor din care este fabricată, îți va oferi o îngrijire părului fără a-l deteriora. Plăcile profesionale oferă volum părului, rezistență și strălucire. 

              Alege o placă să se potrivească tipului de crepon pe care îl dorești. Unele plăci sunt mai bune pentru crepon subțire, în timp ce altele sunt potrivite pentru crepon mai gros. Pe magazin.visuel.ro poți descoperi o gamă variată de plăci pentru creponat părul, dar și alte produse de îngrijire, modelare și styling. 

           Un alt criteriu îl reprezintă dotările și aici ne referim la cât de lată este placa. O placă cu 2-3 centimetri în lățime este creată pentru a fi folosită în cazul părului scurt, în timp ce placa ce are mai mulți centimetri este recomandată pentru părul mediu sau lung.       

               Materialul din care sunt fabricate plăcile reprezintă cel mai important aspect când faci o astfel de alegere, deoarece acestea pot sau nu deteriora părul iremediabil. De aceea, nu este indicat să optezi pentru cele mai ieftine, deoarece oțelul sau aluminiul pot să distrugă părul, să nu mai vorbim despre faptul că încălzirea plăcilor nu este uniformă.

                       Cele mai bune materiale sunt ceramica, titanul și turmalina, pentru că încălzirea plăcilor are loc în mod uniform, iar deteriorarea părului prezintă un risc scăzut. Dar nu uita, trebuie să respecți instrucțiunile înscrise în manualul de folosire. 

                    

                   Foarte important!

          Temperatura la care se încălzesc plăcile este de asemenea esențială. De ce afirmăm aceasta? Un fir de păr subțire și extrem de sensibil nu are nevoie de o temperatură mai mare de 90-100 de grade, în timp ce un fir de păr mai gros poate avea nevoie și de 200 de grade pentru modelare fără risc crescut de deteriorare. 

         Nu depăși temperatura de 100 de grade dacă firul tău de păr este subțire și sensibil (fragil), deoarece riști distrugerea acestuia. Dar o temperatură de 140-160 de grade este perfectă pentru un fir de păr normal. 

             Alege o placă de creponat și în funcție de sistemul avansat cu care este prevăzută. De exemplu, oprirea automată este foarte importantă, deoarece cu toții uităm uneori să oprim diferite aparate. Nu ți s-a întâmplat niciodată să te întorci din drum cu gândul că ai uitat ceva în priză? 

           Ia în calcul și temperatura afișată pentru a te asigura că aceasta este constantă. 

 

           Nu uita de un accesoriu pentru purtarea plăcii, măști pentru îngrijirea periodică a firului de păr și uleiuri speciale pentru hidratare după creponare. 

            Alege produse profesionale pentru înfrumusețare! Alege produse de calitate pentru a evita deteriorarea iremediabilă a firului de păr! Alege magazin.visuel.ro pentru orice achiziție, fie că este pentru uz personal sau pentru saloanele de înfrumusețare. 

 

Sursa foto: GiZ

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5