Produse de păr fără amoniac: Beneficii și recomandări

 

Dacă obișnuiești să mergi destul de des la salon, pentru a-ți vopsi și pentru a-ți coafa părul, ai auzit, cu siguranță, de tendința generală de a nu mai folosi produse cu amoniac în compoziție.

Acestea degradează firele de păr și le fac mai sensibile, mai ales dacă sunt folosite recurent. În plus, părul subțire și degradat în urma vopsirii constante are și mai mult de suferit de pe urma produselor puternice, pe bază de amoniac.

Ce este amoniacul și de ce este folosit în produsele pentru păr?

Amoniacul este o substanță chimică alcalină, folosită pentru a crește pH-ul părului în timpul procesului de colorare.

Acesta decolorează ușor nuanța părului, astfel încât colorarea să fie mai intensă. De asemenea, amoniacul permite vopselei să se așeze în cortex – mijlocul firului de păr – pentru o colorare de durată.

Funcționează produsele pentru păr fără amoniac?

O mulțime de branduri au conceput, de-a lungul ultimilor ani, produse de colorare fără amoniac pe lista cu ingrediente. Acesta a fost înlocuit cu alte tehnologii inovative, formule pe bază de ulei și substanțe cheie, pentru ca vopsirea să fie eficientă în absența sa.

La un moment dat, produsele fără amoniac erau considerate produse care oferă o colorare semipermanentă, culoarea estompându-se mult mai rapid, nepătrunzând până în cortexul firului de păr.

Cu toate acestea, în prezent, există mii de formule eficiente pentru colorarea sigură, rezistentă și, mai ales, sănătoasă a părului tău.

Iată câteva beneficii și recomandări pentru o colorare fără amoniac!

1. Vopsirea fără amoniac îți păstrează părul moale și strălucitor

Date fiind efectele degradante ale amoniacului, părul tău vopsit va fi mai aspru, mai uscat și mai tern. În schimb, dacă vei alege o vopsea fără amoniac, firele își vor păstra mai bine aspectul strălucitor și textura moale și catifelată.

Așadar, mai ales dacă ai un păr sensibil, care se rupe ușor și care se usucă rapid, optează cu încredere pentru produse fără amoniac.

2. Produsele fără amoniac oferă un finish natural

Chiar dacă vopseaua cu amoniac oferă o colorare super intensă, nuanțele pot părea ușor artificiale uneori. Produsele fără amoniac, în schimb, conturează un look final natural, cu tonuri firești, dar strălucitoare și speciale de fiecare dată.

3. Nu trebuie neapărat să-ți colorezi părul cu vopsea standard

Colorarea părului nu trebuie să fie făcută neapărat cu vopseluri puternice. Dacă vrei să experimentezi o anumită nuanță de păr și să ai parte de o colorare blândă, poți folosi măști sau balsamuri de păr cu pigmenți.

În acest sens, ai la dispoziție un variat catalog de produse marca Oro Therapy, care include atât măști în nuanțe subtile de șaten, roșcat sau blond, cât și tonuri îndrăznețe, precum fuchsia sau roz pastelat.

4. Vopseaua fără amoniac nu miroase neplăcut

Cu siguranță, dacă te-ai vopsit cu produse care conțineau amoniac, ai observat mirosul înțepător și extrem de intens al acestora.

Ei, bine, dacă vrei să ai parte de o colorare confortabilă, ba chiar plăcută, o vopsea fără amoniac este varianta perfectă. Atât tu, cât și hairstylistul, veți avea o experiență mult mai plăcută.

5. Și scalpul sensibil se va bucura de o vopsire fără amoniac

Produsele pentru păr cu amoniac nu degradează doar părul, ci pot afecta negativ și pielea capului, în cazul în care ai un scalp sensibil sau predispus la iritații, mâncărimi sau dermatită.

Acesta se poate inflama semnificativ dacă vopseaua care îl atinge și care rămâne pe piele timp de minimum câteva zeci de minute conține amoniac, așa că ar fi mai bine să te orientezi către o soluție alternativă.

Acestea fiind spuse, reține că poți obține o colorare impecabilă și cu ajutorul produselor fără amoniac. Acestea nu numai că vopsesc eficient părul, dar îl protejează și îi oferă un aspect mai natural, mai sănătos și mai strălucitor!

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5