6 greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când îți vopsești părul

Sănătatea firului de păr depinde în primul rând de produsele de îngrijire pe care le utilizăm – șamponul, balsamul, vopseaua și diferite tipuri de măști sau tratamente care îl hrănesc, asigurându-i aportul de vitamine. Cu siguranță că toate femeile își doresc un păr mătăsos și strălucitor. De aceea, atunci când își vopsesc părul ar trebuie să acorde mai multă atenție acestui proces pentru a nu face anumite greșeli care ar putea deteriora părul. Iată ce să eviți atunci când utilizezi vopseaua de păr:

  1. Nu testezi produsul pentru a vedea dacă ai reacții alergice.

Majoritatea femeilor nu acordă suficientă atenție instrucțiunilor conținute în kitul de vopsea, unde este menționată importanța unui test de alergie efectuat cu 24 de ore înainte de vopsirea propriu-zisă. Organismul reacționează diferit chiar dacă utilizăm produse de la același brand, prin urmare, testul antialergic este recomandat de fiecare dată când ne vopsim. Aplică puțină vopsea pe ceafă sau chiar după ureche. Alergia se poate manifesta sub formă de iritație, mâncărime sau prin pierderea părului.

  1. Nu îți protejezi hainele și mâinile.

Vopseaua de păr poate lasă pete greu de îndepărtat de pe haine și de pe mâini. Din acest motiv, înainte de a începe să-ți vopsești părul este indicat să-ți acoperi umerii cu un prosop și să utilizezi mănușile pe care le conține kitul de utilizare.

  1. Aplici vopsea de păr pe gene și pe sprâncene. Atunci când ne vopsim părul, este posibil să alegem o culoare total opusă de nuanța părului natural. Prin urmare, se produce o discrepanță majoră între sprâncene și culoarea podoabei capilară. Cu toate acestea, nu este recomandat să ne vopsim sprâncenele sau genele cu acest produs. Cel mai bine ar fi să apelăm la un salon de înfrumusețare pentru un serviciu profesional sau să utilizăm produse speciale destinate vopsirii sprâncenelor.
  2. Prelungești timpul de acționare al vopselei asupra părului. Una dintre greșelile majore pe care le fac majoritatea femeilor este prelungirea timpului de așteptare, fapt ce afectează major textura firului de păr. Dacă rezultatul obținut nu este întocmai cum ți-ai imaginat, iar culoarea nu este atât de intensă, este recomandat să aștepți încă 2-3 săptămâni până să-l revopsești. În general, timpul de așteptare este de 25 minute, iar dacă avem mai multe fire de păr alb, putem aștepta 45 minute, dar în niciun caz nu este recomandat să depășim timpul indicat de instrucțiunile de utilizare. Unele  femei își doresc o nuanță mai intensă, așadar stau mai mult cu vopseaua în păr, lucru ce poate duce la deteriorarea părului.
  3. Alegi o vopsea după culoarea de pe cutie, crezând că vei obține același efect.

Nuanța finală a părului nu va fi aceea de pe cutia de pe vopsea. Rezultatele finale depind de mai mulți factori – în primul rând, de culoarea naturală a părului tău, de vopseaua pe care ai folosit-o anterior ș.a.m.d. Pe spatele cutiei, poți găsi un tabel de culori, unde poți analiza cu ușurință care va fi nuanța pe care o va căpăta părul tău la final.

  1. Nu alegi o vopsea de calitate.

Calitatea  face diferența de multe ori. Prin urmare, este recomandat să optezi pentru o vopsea de calitate, cu mare acoperire a firelor de păr albe. Calitatea și prețul sunt două dintre aspectele care fac diferența între produsele existente pe piață. Cu toate acestea, o vopsea mai scumpă nu înseamnă neapărat una de calitate. De multe ori, poți găsi un articol care să întrunească toate condițiile calității și la un preț accesibil.

Industria cosmeticelor s-a extins mai ales în ultimii ani, așadar în ziua de astăzi ai la dispoziție o sumedenie de variante mai ales în mediul online.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5