Cum alegi piatra potrivită pentru pereți: 5 sfaturi utile

Piatra naturală pentru placarea pereților este soluția perfectă pentru a conferi camerelor un aspect deosebit, în concordanță cu stilul ales pentru locuință. Totuși, datorită diversității de materiale, este nevoie de o alegere eficientă a acestora; pentru a face acest lucru, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi utile pe care ți le prezentăm în cele ce urmează. 

Alege piatra naturală în funcție de tipul expunerii

Un prim aspect de luat în seamă este dispunerea pietrei naturale: la interior sau la exterior. Deși există tipuri de piatră naturală care pot fi folosite atât pentru zone de exterior cât și pentru suprafețe interioare, e important să dai dovadă de atenție când alegi pentru că există și diferențe. Unele tipuri de piatră sunt special tratate și impermeabilizate pentru a rezista cât mai bine condițiilor climatice exterioare, mai exact unei umidități mari și expunerii constante la soare.

În aceeași direcție este important să ai în vedere și adezivul folosit pentru lipirea plăcilor, deoarece pentru exterior va fi nevoie de un adeziv puternic pentru a rezista la acțiunea factorilor de mediu, dar și la greutatea proprie a plăcilor de piatră naturală. 

Adezivii de exterior oferă rezistențe superioare, astfel că este recomandat să nu folosești unii pentru interior dacă vrei să plachezi fațada, soclul sau grătarele de grădină. 

Alege piatra naturală în funcție de aspectul dorit

Există o diversitate foarte mare de piatră naturală pentru placarea pereților, așadar va fi necesar să ai în vedere cerințele pe care le ridică amenajarea dorită. În funcție de stilul ales, poți opta pentru o multitudine de modele și culori. Spre exemplu, pentru stilul industrial, poți opta pentru piatră naturală în nuanțe de bej sau cărămiziu, în vreme ce pentru stilul modern sau scandinav, poți opta pentru piatră de culoare bej sau cât mai apropiată de alb. 

Alege piatra naturală în funcție de nevoile de întreținere

Piatra pentru placarea pereților este, de cele mai multe ori, disponibilă în variante cu suprafața poroasă. Aceasta poate fi dificil de întreținut, așadar, ar trebui să ai în vedere și acest aspect. În funcție de cât de mult timp și bani vrei să aloci pentru întreținerea zonelor placate ar trebui să optezi pentru unul dintre produsele disponibile pe piață. 

Alege piatra naturală în funcție de tipul montajului

Placările cu piatră naturală nu sunt complicate, însă ele sunt diferențiate de anumite particularități. În unele cazuri, poate fi nevoie de montaj specializat, așa că trebuie să verifici modalitatea de instalare pentru a putea aproxima costurile. De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că în cazul unor probleme viitoare va trebui să apelezi tot la ajutor specializat; prin urmare, alege având în vedere și modul în care se vor comporta în viitor elementele din piatră naturală. 

Alege piatra naturală în funcție de preț

Înainte de a cumpăra din primul magazin online sau fizic pe care îl întâlnești, este important să analizezi piața și să te documentezi cu privire la prețuri și oferte. Vei vedea că, de cele mai multe ori, acestea pot să difere și că este mai important să optezi pentru o soluție durabilă, cu niște costuri corecte.

Alege să cumperi din magazinele specializate pe această nișă a placărilor din piatră naturală sau a prelucrării elementelor din piatră. Te vei bucura de consultanță la nevoie, dar și de produse și de prețuri adaptate nevoilor tale. Diversitatea modelelor te va ajuta să iei o decizie eficientă, iar lucrările tale de amenajare vor arăta și se vor păstra impecabil în timp. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/s95oB2n9jng

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5