Cum arată, după miting, Piaţa din fața Prefecturii

Aproape 2 mii de bistrițeni şi-au arătat solidaritatea cu familiile de români din Norvegia, participând, la mitingul din fața Prefecturii. La manifestare au participat şi mulţime de copii, dar şi oameni veniţi de pe sate, impresionaţi de drama familiei Bodnariu.
După o astfel de manifestare locurile publice din Bistriţa arată jalnic, pline de pet-uri şi de hârtii. Nu şi de această dată, chiar dacă căutai atent nu a fost urmă de mizerie, după ce oamenii s-au retras de la mitingul paşnic şi au placat spre casele lor. Felicitări pentru acest lucru !
De asemenea, merită felicitări şi primarul Ovidiu Creţu, subprefectul Ovidiu Frenţ, dar şi protopopul ortodox Alexandru Vidican că s-au alăturat demersului Bisericii Baptiste, replica fiind pe măsură din partea organizatorilor: Nu Biserica Ortodoxă e ameninţare pentru Biserica Baptistă, ci lucrurile ce vor veni din afară.
Nu am văzut, în schimb acei tineri din toamnă ce spuneau că îs vocea poporului ( poate între timp şi-au văzut visul împlinit), dar nici pe cei ce îşi spun societatea civilă manifestând pe la şedinţele de la Primărie şi Consiliul Judeţean. Oare acum nu trebuiau să fie prezenţi, sau doar la chestiile politice spun că le pasă de cetăţeni ? Nu am văzut de această dată nici un text pe banere scris greşit, la fel cum au scris tinerii din noiembrie( deşi erau însoţiţi de profesori) "noştrii" în loc de "noştri" cum azi a stat aşezat, corect, în doleanţe. De asemenea, nimeni nu a dat nici într-o biserică şi nimeni nu şi-a cerut osândă, ca în toamnă: "mai bine satanist".
Suntem convinşi că s-a auzit mai departe ce s-a întâmplat la Bistriţa. Un semnal civilizat de alarmă: copiii sunt sufletul unei familii, viaţa acesteia. Aşa ar trebui să fie toate mitingurile şi concertele: civilizate ! Ca astăzi !

Comentarii

01/02/16 10:51
Cititor

Pai... cum arata ? ( altfel, decat cum arata de obicei ... )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5