Cum îşi bate joc Poşta Română de lechinţeni ! Prefectul Ioan Ţintean să intervină! – este dorinţa cetăţenilor

De aproape doi ani de zile, Poşta Română îşi bate joc de lechinţeni, de peste cei 5600 locuitori. Oamenii sunt umiliţi pur şi simplu. Bătrâni pensionari nu-şi mai primesc pensiile la timp, cei care folosesc cardul nu ajung în posesia cuponului, indispensabil mai ales în sănătate. Facturile de gaz, curent electric, telefon, cablu, nu sunt primite, fapt care duce la sistarea acestor servicii. Presa, scrisorile (chiar recomandate, cu aviz de primire) de asemenea, ajung la destinatar o dată sau de două ori pe săptămână. Menţionăm că pentru toate acestea, Poşta primeşte comisioane pe care le încasează fără a presta servicii prompte şi la timp.
În comuna Lechinţa trăiesc 5678 locuitori, în 1826 gospodării. Tot aici îşi desfăşoară activitatea un număr de 155 societăţi comerciale active, de asemenea, în comună sunt 32 unităţi administrative. Toate acestea au nevoie de serviciile Poştei Române.
Ce a făcut Primăria Lechinţa în acest sens? Primarul Romeo Florian s-a zbătut şi se zbate în continuare să rezolve această crasă anomalie. Încă din anul 2013, prin adresa nr. 6901 din 18 noiembrie 2013, Primăria s-a adresat în scris Ministerului Comunicaţiile şi Societăţii Informaţionale, personal ministrului Dan Nica, prin care aducea la cunoştinţă că, în comuna Lechinţa a fost desfiinţat ghişeul poştal. Spicuim din respectiva adresă: „La concursul anunţat de Compania Poşta Română, filiala Bistriţa, în vederea ocupării postului nou creat de agent poştal nu s-a prezentat nimeni, deoarece faptic o singură persoană nu reuşeşte a deservi localitatea Lechinţa, care este foarte mare, aproximativ 3000 locuitori plus instituţii (Primărie, APIA, Poliţie, Agenţie Fiscală, liceu, societăţi comerciale, Electrica, Gaz etc.). În fapt, Compania Naţională Poşta Română, Ghişeul Lechinţa, a avut un număr de doi angajaţi care-şi desfăşurau activitatea în sediul lor din loc. Lechinţa. Menţionăm că în luarea deciziei de restructurare a ghişeului poştal Lechinţa nu am fost consultaţi de reprezentanţii companiei Poşta Română în teritoriu pentru a ne spune un punct de vedere”. Răspunsul n-a venit şi nici rezolvarea. Desele solicitări şi intervenţii la OJP Bistriţa-Năsăud au rămas, de asemenea, fără niciun rezultat care să satisfacă nevoile cetăţenilor. Şi atunci, întrebăm: pe cine deserveşte Poşta Română? Care este situaţia la ora actuală? Am aflat că de două ori pe săptămână vine cineva de la OJP Bistriţa-Năsăud la Lechinţa. Am fost şi eu prezent vineri, 20 februarie. Pe clădirea Poştei (închiriată parţial) niciun anunţ cu ora sosirii. Aşa că, de la ora 7.00, s-au adunat în faţa fostului sediu al Poştei zeci de cetăţeni. În special bătrâni şi bolnavi care, s-au trezit cu noaptea-n cap să prindă un loc mai în faţă. Curtea (plină de mizerie), scările până la intrarea într-o cameră erau ticsite de oameni, bătrâni, bolnavi, femei cu copii în braţe care erau în aşteptare. Pe la ora 10.00, soseasc cei de la Bistriţa. Din acest moment începe scandalul. Îmbulzeală, ţipete, o bătrână gata-gata să leşine, înjurături şi comentarii care de care mai siropoase. Ca la revoluţie, exclamă unul. O bătaie de joc, strigă un altul. Să vină partidul şi prefecul să vadă situaţia. Când să-i votăm sunt prezenţi, dar când să ne ajute nu dau pe la noi.... Şi bătălia continuă.

Prefectul Ioan Ţintean să intervină! – este dorinţa cetăţenilor

Dacă prefectul este reprezentantul în teritoriu al Guvernului, atunci rugăm pe d-nul Ioan Ţintean, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, să intervină acum şi să rezolve situaţia negativă în care s-a ajuns. Starea actuală nu mai poate continua. Oamenii sunt umiliţi şi foarte revoltaţi că nimeni nu-i mai ascultă, nu-i bagă în seamă. Chiar dacă ar angaja un salariat, acesta nu poate face faţă singur volumului mare de muncă. În urmă cu mai mulţi ani, în Lechinţa erau 4 poştaşi în condiţiile în care nu erau atâtea unităţi economice. Cine îşi asumă răspunderea pentru degradarea stării de fapte cauzate de Poşta Română?

Comentarii

24/02/15 15:46
Ioana

Nu numai la Lechinta! Si la Bistrita este la fel! Pensiile care veneau in data de 14 vin acum saracia si posta stiecand, oricum dupa 22 ale lunii... Postasilor le dau bani numai pentru jumatate strada, nu primesc toti pensionarii in aceeasi zi banii!!! Este o bataie de joc, de asta am facut carduri la banca, acolo intra banii in 12 dupa ce casa de pensii ii vireaza in conturi, la fel cum ii da si Postei. Puteti verifica. Cei de la posta nu scot banii din cont, ii lasa sa mai faca dobanda si platesc numai din ce incaseaza pensiile, de asta e asa mare problema! Ar trebui sa stie domu prefect si asta! tare bine ar fi sa ii obligati sa isi faca treaba ca lumea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5