Cum pot invata interactiv limba engleza elevii de clasa I?

Pentru deprinderea limbii engleze într-un mod interactiv, Librăria Delfin vă pune la dispoziție Fairyland 1 Activity Book, un caiet special ce vine în ajutorul elevilor, ajutându-i să învețe noțiuni elementare folosind tehnici simple și distractive. Fairyland 1 Activity Book stârnește curiozitatea copiilor de la o simplă răsfoire, datorită paginilor colorate, a jocurilor, desenelor, labirintelor, cât și abțibildurilor îndrăgite de cei mici.

            Fairyland 1 Activity Book conține o serie de activități pentru învățarea limbii engleze (desenat, completat, descoperit, colorat, asociat), ce au ca scop fixarea cunoștințelor acumulate în urma studierii manualului Fairyland 1. Acesta a fost încadrat în programa școlară pentru clasa I de către Ministrul Educației Naționale.

            Fairyland 1 Activity Book însumează două calități importante pentru fiecare părinte: pune accent pe deprinderea limbii străine într-un mod plăcut (folosind jocuri interactive, metodă optimă de a capta atenția copilului) și oferă posibilitatea achiziționării la un preț mai mult decât rezonabil.

            Fairyland 1 Activity Book este structurat pe module, iar fiecare lecție este bazată pe o anumită temă. Capitolele sunt vaste, cuprinzând o gamă largă de informații pe care copilul le va asimila; noțiuni ce includ: expresii introductive necesare unei conversații, denumirea jucăriilor preferate, a obiectelor din locuința proprie, descrierea chipului, a preparatelor culinare favorite, denumirea și diferențierea celor mai cunoscute animale domestice/sălbatice și descrierea propriilor simțuri. Pe lângă acestea, Fairyland 1 Activity Book oferă planșe de joc ce pot fi decupate și creează jocuri pentru a transforma învățatul într-o activitate plăcută, distractivă și îndrăgită de orice copil.  

            După parcurgerea modulelor, copilul va reuși să poarte o primă conversație (reușind să ofere răspunsuri la întrebările primite, dar și să-și formeze propriile întrebări necesare interacțiunii cu interlocutorul. Elevul va putea să se descrie, să-și facă o mică caracterizare, să-și prezinte prietenii, și să se orienteze în timp și spațiu folosind termenii specifici). Fairyland 1 Activity Book stimulează latura afectivă a elevului, astfel încât acesta va învăța diverse cântece pe care le va reține cu ușurință, participând la jocuri care vor stimula comunicarea pentru a reproduce mesaje și rime în funcție de tema abordată. În cadrul proiectelor în grup, elevul va reuși să creeze și să scrie texte scurte în engleză, învățatul colectiv fiind o metodă optimă în dezvoltarea copiilor.

            Pe lângă cele menționate, elevul va reține o serie de cuvinte grupate în funcție de categoria aleasă, ce vizează recunoașterea alimentelor, folosirea simțurilor și aprofundarea lor; va învăța să numere, să scrie, să citească, să socotească, să recunoască culorile și să deseneze după instrucțiunile oferite.

            Modelul abordat, acela de a crea activități relaxante pentru copil, este cel ce îi va ușura procesul de învățare, creând activități ce îi vor capta atenția. Elevul nu va avea impresia că este supus unei teme suplimentare, ci va intra în lumea creată, unde ilustrațiile prind viață și îl introduc într-un tărâm de poveste.

            Cunoașterea unei limbi străine are numeroase beneficii, atât pentru copil, cât și pentru tânărul adult în devenire, făcând din aceasta o necesitate. Accesul la informație, oportunitățile privind studiile superioare, găsirea unui serviciu de prestigiu, interacțiunea și comunicarea cu străinii sunt doar câteva atuuri ale unui cunoscător de limba engleză.

Pe lângă acestea, cercetătorii au adus și alte argumente pentru a stimula elevul să nu renunțe la încercarea de a învăța o limbă străină, din care menționăm: dezvoltarea creierului (centrii limbajului din creier se dezvoltă odată cu învățarea unei limbi străine), prevenirea bolii Alzheimer (studiile confirmă întârzierea evoluției bolii cu cel puțin cinci ani, astfel încât bilingvismul este considerat un tratament adjuvant), îmbunătățirea auzului (abilitatea de ascultare este îmbunătățită odată cu distingerea și recunoașterea diferitelor sunete din două sau mai multe limbi), îmbunătățirea memoriei, creșterea atenției, sporirea abilității în multi-tasking (la persoanele bilingve se observă o flexibilitate cognitivă, o adaptare mai ușoră la circumstanțe neprevăzute, reușind să treacă mai repede de la o sarcină la alta), o viziune diferită asupra lumii (percepția este influențată de cuvinte, gânduri, idei, emoții, iar cultura fiecărei țări în parte influențează modul în care persoanele percep exteriorul), îmbunătățirea limbii native (persoanele bilingve acordă o atenție deosebită detaliilor, iar aprofundarea unei limbi străine nu se poate face fără cunoștințe temeinice ale limbii materne).

            Activity Fairyland este caietul de care fiecare copil are nevoie pentru a deprinde cu ușurință limba engleză, într-un mod distractiv și interactiv.

 

Comentarii

02/04/20 14:20

Multumesc mult pentru sfaturi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5