De ce copilul tau trebuie sa stie macar o limba straina?

Cunoasterea unei limbi straine a reprezentat dintotdeauna un avantaj pentru indivizi, mai ales daca este vorba despre engleza, limba ce, in situatia actuala, poate deveni o limba universala. Mult mai important este ca limba straina sa fie invatata de cand esti copil, pentru ca iti este mult mai usor sa asimilezi informatii. Mai mult decat atat, daca inveti engleza de copil, o sa te obisnuiesti sa gandesti direct in engleza, nu vei mai fi nevoit sa traduci ceea ce doresti sa spui din romana.

In contextul de astazi, in care mare parte din mass media si divertisment ne este accesibil din strainatate, aici vorbind de muzica, filme, seriale TV, carti, este necesar sa intelegi engleza si sa o poti vorbi. Insa, cunoasterea unei limbi straine este benefica si din alte motive. Voi enumera in cele ce urmeaza doar cateva dintre ele:

Deschidere catre noi oportunitati

Unul dintre cele mai temeinice motive pentru inceperea unor cursuri de limba engleza este ca iti o deschide o paleta larga de oportunitati in cariera. Lumea este intr-o schimbare continua, iar marile companii din lume isi extind activitatea din ce in ce mai des si in Romania. Sa te angajezi pe un post bun intr-o astfel de companie, cu siguranta, solicita cunoasterea limbii engleze la un nivel destul de avansat. Si chiar daca vine vorba de o companie/firma nationala, intotdeauna abilitatea de a cunoaste o a doua limba te va diferentia de ceilalti contracandidati.

Iti antreneaza creierul

Ei bine, sa fii capabil sa vorbesti o a doua limba a fost demonstrat ca poate imbunatati performantele cognitive. Printre beneficii se numara imbunatatirea memoriei, capacitatea de a ramane atent pentru o mai lunga perioada de timp si reducerea riscului de a dezvolta boli de memorie. Iti antrenezi creierul constant si inveti lucruri noi.

Intelegi mai bine culturile diferite

Engleza este limba oficiala in 53 de tari, asta inseamna peste 400 milioane de persoane din jurul Globului care o au ca limba materna. Iar engleza este cea mai comuna limba vorbita pe Glob: una din cinci persoane poate sa vorbeasca sau macar sa inteleaga engleza. Asadar, pentru intelegerea unor diferite culturi, cel mai probabil engleza te va ajuta sa interactionezi cu oameni diferiti, din spatii diferite. Si chiar atunci cand studiezi, poti sa aprofundezi surse din limba engleza.

Calatoresti mai usor

De cate ori nu ti s-a intamplat, atunci cand calatoresti, sa vezi cat de usor este sa te intelegi cu oamenii din jur prin simplul fapt ca si ei cunosc limba engleza? Daca doresti ca si copilul tau sa fie ferit de posibile bariere lingvistice si sa se poata descurca unor cand calatoreste, atunci inscrie-l la un curs de engleza pentru incepatori si cu siguranta nu vei regreta!

Comentarii

07/02/19 11:20
cititor

Ca sa " piara ... pe limba altuia " !

07/02/19 18:18
Ecoul bistrițean

Simplu, pentru că Viorica Dăncilă nu știe nici una.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5