Cum să ai grijă de câinele tău acasă și la un salon canin?

Câinele tău are nevoie de o igienă impecabilă pentru echilibrul și sănătatea sa. Scăldat, periat, curățat ochii, urechile, picioarele și glandele anale, întreținerea dinților și a unghiilor, îngrijirea care trebuie acordată vine sub diferite forme și de cele mai multe ori este indicat să faci aceste lucruri într-un salon canin în Timișoara.

Baia

De la vârsta de trei luni, catelul se poate scălda. Pentru a face acest lucru, se recomandă utilizarea unui șampon și comprese specifice pentru a proteja urechile. Câinele se scutură singur. Apoi, folosind un prosop sau un uscător de păr - setat la cea mai mică putere și păstrat la o distanță sigură - uscarea ar trebui să fie imediată. Pentru a evita nodurile de păr, usucă în direcția părului. Dacă ai un câinele și locuiești într-un apartament din Timișoara, baia se face o dată sau de două ori pe lună și de aceea este recomandat să faci acest lucru într-un salon canin.

Citește și: 5 metode de a preveni caderea parului la caini

Periajul

În cazul unei fețe murdare și a unui păr mort, periajul este esențial. Fiecare blană are propriul ritm! De fapt, curățenia este săptămânală pentru firele scurte, zilnic pentru firele lungi, prin urmare o vizită la un salon canin ar fi chiar benefică daca faci acest lucru de câteva ori pe lună pentru câinele tău.

Ochii, urechile

Ochii trebuie curățați cu o dischetă de bumbac îmbibată într-o loțiune specială pentru a purifica conturul. În ceea ce privește urechile, între riscurile de paraziți, infecții și fire de păr care blochează canalele auditive, acestea necesită o atenție deosebită: așează o minge de bumbac înmuiată în lapte veterinar sau o un bumbac special pe fundul unei foarfece cu vârf rotund și masează ușor. Cu un bumbac uscat, freacă marginile. Operațiile trebuie repetate de două până la trei ori pe săptămână. Dacă ți se pare totuși dificil, poți merge la un salon canin pentru a fi efectuate toate aceste operațiuni.

Picioarele

Pentru picioare, trebuie să te asiguri că nu există fire de păr, pietre sau spini între degete (acest lucru previne formarea pufului și abcesului).

Unghiile sunt tratate cu un clește de tăiat adecvat. Pentru a combate respirația urât mirositoare și acumularea de tartru, dinții trebuie spălați cu pastă de dinți special concepută pentru animale. În caz contrar, freacă-i cu o compresă de bicarbonat de sodiu.

În cele din urmă, dacă îți vezi câinele trăgându-și fundul pe iarbă, poate fi un semn că are viermișori sau glande anale înfundate.

Împotriva viermilor, trebuie administrat tratamentul adecvat. Și pentru a desface glandele anale, comprimă anusul cu o minge de bumbac. Toate aceste îngrijiri au o dublă importanță. În primul rând, previi inflamația pielii, membranelor mucoase și curgerile din ochi, nas și urechi.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5