Cum să creezi o atmosferă magică în casa ta? 6 decorațiuni

Acasă este locul în care te vei simți întotdeauna cel mai confortabil. Spațiul personal va fi mereu cel care te va liniști, te va relaxa și te va reîncărca pentru o nouă zi. Iar în perioada sărbătorilor, cu siguranță îți dorești să-ți transformi locuința într-un loc magic, de vis, în ton cu atmosfera festivă de peste tot.

Această atmosferă unică poate fi creată cu ușurință prin intermediul unor mici trucuri de amenajare și cu ajutorul decorațiunilor potrivite, combinate strategic. Iată câteva dintre ele!

1. Decorațiunile luminoase

Lumina caldă, difuză și blândă, va reprezenta întotdeauna un must have dacă vrei să creezi o atmosferă primitoare și liniștitoare, specifică sărbătorilor de iarnă.

De aceea, dacă ești în căutare de decorațiuni de Crăciun pentru casă și curte, începe cu cele luminoase. Poți folosi piramide cu lumânări false, pe bază de LED – o opțiune sigură, economică și sustenabilă. Poziționează-le pe acestea în dreptul ferestrelor, pentru a obține un aspect de basm.

Pe lângă acestea, cumpără și ghirlande cu beculețe sau mici figurine – steluțe, clopoței, reni sau îngerași. Montează-le de-a lungul mobilierului sau al ferestrelor, pentru a învălui toată casa în aerul magic.

2. Moș Crăciun însuși

Niciun decor de sărbătoare nu este complet fără personajul principal. Moșul trebuie să vegheze în living, lângă brad sau fotoliu, sub forma unei decorațiuni de mărime medie, cât mai autentice.

Poți opta pentru un Moș realist sau unul din pluș, cu diverse accesorii – sacul plin cu cadouri, sania trasă de reni sau cartea în care își notează detaliile despre fiecare copil, mic sau mare!

3. „Șosetele” în așteptarea cadourilor

Alte decorațiuni care vor crea o atmosferă magică la tine acasă sunt șosetele supradimensionate din pânză, colorate în roșu, verde sau auriu, în care Moș Crăciun va lăsa cadourile.

Dacă nu ai un șemineu, pentru a le așeza conform tradiției, le poți agăța în mod creativ în altă parte – cuierul din hol, mobila din living din apropierea bradului sau chiar la ferestre, pe pervaz.

Chiar dacă nu mai ești copil, tot vei fi tentat să verifici, din când în când, dacă șosetele au fost umplute cu daruri de la Moșul.

4. Decorațiunile cu elemente magice specifice Crăciunului

Povestea Crăciunului, în ansamblul său, este cea care evocă magia atât de mult așteptată în fiecare an. De aceea, pentru a aduce magia în casa ta, va fi nevoie să „chemi” toate personajele și elementele care o construiesc.

„Presară” prin întreaga locuință decorațiuni sclipitoare, din ceramică vopsită cu auriu și argintiu, sau chiar din materiale naturale accentuate cu sclipici și culori. Nu uita de oamenii de zăpadă, de elfi și spiriduși, de clopoțeii magici și de reni, de îngerași și de steluțe care îndeplinesc cele mai mari dorințe.

5. Lumânările reale, cu mireasmă de sărbătoare

Magia sărbătorilor de iarnă nu se creează doar vizual, ci și olfactiv. Aromele specifice Crăciunului vor oferi un plus indiscutabil atmosferei din casă, în timp ce lumina plăpândă a lumânărilor va contribui și ea la același scop.

Alege lumânări la borcan sau chiar lumânări mari, așezate pe tăvițe decorative, cu arome precum scorțișoară și măr, vanilie și biscuiți, portocală sau chiar note proaspete de brad.

6. Globuri cu zăpadă

Cu siguranță, cunoști încă din copilărie acele globuri de sticlă umplute cu zăpadă artificială. Adesea, în interior se află personaje și scene specifice Crăciunului, pe care le poți face să fie ninse când miști globul. Este genul de decorațiune clasică și va aduce întotdeauna magia iernii mai aproape!

Decorează-ți locuința cu toate aceste elemente, iar rezultatul va fi o casă demnă de gusturile Moșului însuși. Atât tu, cât și familia și invitații vă veți bucura de o atmosferă de-a dreptul magică, pe care ai reușit să o construiești cu minimum de accesorii.

https://unsplash.com/photos/NzQknDofRpc

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5