Cum să-ți decorezi casa de Crăciun: 5 idei

Toți suntem experți când vine vorba despre decorarea casei de Crăciun, pentru că oricine e în stare să întindă o bucată de beteală și să agațe câteva beculețe colorate pe balcon. Totuși, dacă vrei ca locuința ta să arate ca în povești, iar atmosfera Crăciunului să se simtă în fiecare colțișor, trebuie să-ți dai mai mult silința.

Există mai multe decorațiuni de Crăciun cu care să-ți împodobești casa, iar pentru că momentul marii sărbători se apropie, te vom învăța cum să faci acest lucru fără bătăi de cap.

 

Coroană de brad pe ușa de la intrare

Vizitatorii trebuie să simtă spiritul Crăciunului încă dinainte de a intra în casă, așa că decorarea trebuie să înceapă cu ușa de la intrare. Nu e nevoie să cauți soluții originale, ci să mergi pe varianta clasică, decorând ușa cu o coroană împletită din crengi de brad, ornate cu câteva globuri și panglici de culoare roșie. Dacă vrei neapărat originalitate, poți împleti chiar tu coroana, decorând-o apoi după propriul gust.

 

Lumânări parfumate și bomboane în hol

Nici holul nu trebuie privat de magia Crăciunului, chiar dacă vorbim de un spațiu de tranzit. Aici poți pune o măsuță lângă cuierul de la intrare, pe care să așezi câteva lumânări parfumate și un coșuleț cu câteva bomboane de pom. Pentru a reda cât mai bine atmosfera specifică acestei sărbători, o idee bună ar fi ca lumânările că aibă aromă de scorțișoară și brad. Acestea pot fi așezate și pe hol, iar în locul lor, la intrare, să așezi pe măsuță o lumânare mai mare, cu aspect festiv, adaptat acestei sărbători.

 

Împodobește bradul în sufragerie

Sufrageria capătă o importanță majoră în această perioadă, fiind spațiul în care îți vei primi musafirii și în care familia va reuni în jurul mesei de Crăciun. Prin urmare, bradul nu poate fi amplasat în alt loc decât aici, fiind la rândul său cel mai important simbol al Sărbătorilor de Iarnă. Nu contează dacă e brad natural sau artificial, important e să fie împodobit cu gust. Nu e o idee foarte bună să îl încarci în exces cu globuri, îngerași, kilometri de beteală și alte ornamente, decorațiunile fiind alese întotdeauna în raport cu dimensiunea bradului.

 

Dormitorul iluminat discret

Poți aduce atmosfera plăcută de Crăciun și în dormitor, însă în acest caz nu trebuie să te omori prea mult cu firea pentru că aceasta încăpere este cea mai puțin importantă în contextul dat. O instalație cu beculețe pentru pomul de Crăciun, amplasată pe unul dintre pereți sau la fereastră este de ajuns în acest caz. Dacă vrei să simți mirosul de brad și în dormitor, poți decora încăperea cu câteva crenguțe sau poți folosi o lumânare parfumată cu aromă de brad.

 

Balconul, decorat cât mai festiv

Balconul va arăta vecinilor și trecătorilor cât de priceput ești la decorarea casei, așa că aici trebuie să îți folosești toate resursele. Totul ține de imaginație, dar și de buget,  pentru că decorarea balconului „ca-n filme” ar putea să te coste ceva.

Cel mai simplu ar fi să apelezi la clasica instalație cu beculețe, cu care să decorezi marginile balconului și ferestrele care dau spre stradă. Dacă vrei ceva mai alambicat, poți amplasa un mic brad împodobit, un om de zăpadă, sau o figurină reprezentându-l pe Moș Crăciun escaladând balustrada balconului. Nici clopoțeii și crengile de brad nu ar trebui să lipsească din peisaj, iar pentru mai multă originalitate, poți să apelezi și la instalație de sonorizare care să redea colinde în surdină.

 

Ține cont întotdeauna de preferințele proprii și nu uita să te consulți cu ceilalți membrii ai familiei, pentru că această sărbătoare este pentru toți, iar fiecare vrea să își aducă o contribuție la crearea unei atmosfere cat mai plăcute.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5