Cum să pui baia într-o lumină plăcută

Dintre toate camerele locuinţei tale, baia în special ar trebui să fie o zonă foarte plăcută şi bine luminată de asemenea. Nu ar trebui evitate aceste detalii atunci când se amenajează şi decorează o cameră de baie, pentru că până la urmă aici este locul în care facem duş, ne spălăm pe faţă dimineaţa sau ne aranjăm atunci când suntem aşteptaţi la un eveniment important. Multă lume se pare că uită de importanţa luminii în această încăpere, şi asta pentru că nu se petrece atât de mult timp din zi aici. Însă, chiar dacă este adevărat că nu stăm cu orele în camera de baie, tot vrem să ne simţim confortabil atunci când intrăm în ea.

Avem nevoie de o lumină bună care să ne ajute să ne vedem în oglindă, să ne cosmetizăm şi să punem la spălat haine de aceeaşi culoare. Aşadar, o serie de corpuri de iluminat sunt recomandate în această parte a casei. Pe lângă recomandări, trebuie să luăm aminte şi la alte aspecte ce ţin de amplasarea sau de tipul de structuri luminoase ce se potrivesc a fi instalate în baie.

Lumina naturală

Dacă amplasarea băii tale permite pătrunderea luminii naturale aici pe timp de zi, atunci nu va mai trebui decât să iei în considerare opţiunea unor aranjamente de iluminat pentru orele când se întunecă afară. În alte situaţii, poţi îmbina surse de lumină naturală şi lumină artificială sau numai corpuri de iluminat artificiale în exclusivitate pentru a transforma baia într-un loc plăcut. Poţi găsi pe piaţă o varietate întreagă de lumini standard incandescente sau cu halogen care să te ajute în această privinţă. Mergi pe mâna acelor structuri atractive şi puternice, dar şi cât mai aproape posibil de lumina naturală a soarelui.

A te folosi de oglinzi în camera de baie este de asemenea o idee grozavă, de vreme ce acestea oricum reflectă lumina şi dau impresia unui spaţiu şi mai mare. Poţi instala o oglindă de perete deasupra chiuvetei drept punct de atracţie principal din această cameră. Se poate alege dintr-o varietate de tipuri de oglinzi care să se potrivească cu decorul băii şi cu personalitatea ta.

Amplasarea luminilor

Înainte de a trece la instalarea corpurilor de iluminat, gândeşte-te mai bine în legătură cu tipul de ambianţă ce doreşti să fie creat în camera de baie. În unele situaţii, unele structuri amplasate necorespunzător pot crea un efect mai degrabă înfricoşător decât plăcut. Este mai bine a se acorda ceva atenţie în plus locurilor în care se vor amplasa becurile sau ledurile pentru a ajuta la crearea unei atmosfere calde, liniştite şi bine luminate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5