Cum să-ți diminuezi cheltuielile și să-ți mărești venitul?

Dacă gradul tău de îndatorare este mare sau treci prin mari probleme financiare, acest lucru însemnă că este posibil să cheltui mai mult decât câștigi. Atunci când încerci să-ți îmbunătățești situația financiară, de obicei te axezi pe reducerea cheltuielilor. Dacă ești un angajat obișnuit, ai un salariu sau o plată pe oră, sunt câteva metode de a-ți mări venitul.
De exemplu, poți cere o mărire de salariu, poți lucra extra sau poți să avansezi la un job cu un salariu mai mare. În cazul în care ești propriul angajat, creșterea venitului înseamnă să lucrezi ore în plus față de programul tău obișnuit sau să mărești taxa pe oră. Dacă ești angajat full-time, sunt câteva posibilități ca venitul tău să crească.
Astfel, poți lucra și în zilele de sâmbătă. Poți face acest lucru doar pentru câteva luni până vei fi din nou pe linia de plutire. Poți încerca să fii și liber profesionist, experimentând lucruri noi, ca traducător, ghostwriter, editor, scriitor de articole, designer sau programator, lucrând câteva ore în timpul liber. Această alternativă poate deveni și un job full-time, pe termen lung.
De asemenea, poți vinde diverse lucruri pe site-urile de specialitate, colecții, cărți, DVD-uri, electronice, în regim second-hand. Nu este soluția ideală, însă orice lucru vândut poate aduce profit. Poți apela și la un credit online care să te ajute, dar trebuie să ai grijă să nu devii restanțier. Sunt și credite rapide pentru restanțieri, însă apelează la ele în ultimă instanță.
Mai mult decât atât, pentru a-ți mări venitul, inițiază o afacere online, vânzând, de exemplu, produse digitale ca ebooks sau cărți audio. Totuși, dacă ești conștient că risipești o mare parte din bani pe lucruri de care nu ai nevoie sau nu îți aduc multă plăcere, renunță, cu toată convingerea, la aceste cheltuieli. Un lucru este sigur. Dacă nu știi cum să-și crești venitul, soluția este să reduci cheltuielile.
Poți să-ți diminuezi cheltuielile renunțând la ziare și reviste la care te-ai abonat și plătești pentru ele, amânând vacanța de vis pe care ți-ai programat-o, stând cât mai mult acasă cu familia și evitând să mergi la film sau la mall, alcătuind o listă de cumpărături pe care să o respecți atunci când mergi la shopping, stabilind un buget de criză pe care să îl aplici, folosind transportul public în locul mașinii personale, renunțând la fumat sau la a bea alcool, mergând la un concert doar dacă este gratuit, reducând excursiile în afara orașului sau mergând cu bicicleta cât mai mult, ceea ce te va menține în formă.
De asemenea, poți să-ți mărești venitul și alegând un job part-time, începând o nouă afacere, obținând o mărire de salariu, întorcându-te la școală pentru a dobândi noi competențe sau cumpărând o mică afacere. A începe să faci economii este, de asemenea, o modalitate să-ți mărești venitul. Astfel, economisind bani, te vei bucura de o mărire de venit, de reducerea cheltuielilor și acest lucru te va face o persoană responsabilă. Acestea sunt câteva soluții care duc la mărirea venitului, reducând, în același timp, cheltuielile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5