Plănuiești să-ți deschizi o afacere? Top 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe

Deschiderea unei noi afaceri este, în adevăratul sens al cuvântului, o provocare. Nu oricine poate face față tuturor pașilor pentru a duce la bun sfârșit un plan de succes care să aibă rezultate bune imediat. De cele mai multe ori, întemeierea propriei afaceri necesită multă muncă și răbdare, însă și curaj pentru a risca atunci când e momentul. Dacă și tu ai în plan ca în viitorul apropiat să-ți deschizi un business, urmează cu atenție pașii de mai jos care te vor ghida în drumul tău de început.

 

Iată 3 sfaturi pentru orice om de business la început de drum

 

1.      Fă o cercetare de piață

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a te lansa în lumea afacerilor este o cercetare de piață. Gândește-te bine în ce domeniu ai avea posibilitatea să ai succes și studiază puțin celelalte afaceri similare din zona respectivă. Poți folosi un site precum termene.ro unde poți efectua o verificare a firmelor online după CUI sau numele companiei. Aici vei putea vedea orice firmă activă din România pentru a te ajuta să-ți faci o idee cât mai clară despre ce afaceri au succes și care nu prea merg. Astfel vei putea analiza nevoile clienților, comportamentul acestora și care sunt tendințele de piață.  Cu cât înțelegi mai bine mediul în care vei opera, cu atât te vei putea adapta mai bine pentru a satisface nevoile pieței.

2.      Setează un buget realist

Planificarea financiară reprezintă o altă etapă esențială pentru începerea oricărei afaceri. În primul rând, gândește-te la costurile  necesare deschiderii propriu zise care include închirierea spațiului, cumpărarea echipamentului necesar desfășurării activității și promovarea. Apoi, analizează costurile ce urmează să apară imediat precum salariile angajaților, cheltuielile pentru întreținere și stocurile necesare. Fă un total minim și maxim și setează un buget realist care să acopere toate aceste cheltuieli, adăugând o sumă în plus pentru cheltuieli neprevăzute sau potențiale probleme care ar putea apărea. O examinare financiară riguroasă îți va oferi stabilitate pe termen lung, iar astfel vei putea să eviți situațiile neprevăzute.

3.      Fă un plan pe termen lung incluzând variabile

Cel mai important pas este crearea unui plan pe termen lung bine pus la punct. Trebuie să începi prin stabilirea unor obiective realiste, iar mai apoi prin setarea unor tehnici și strategii prin care să ajungi la țelurile tale. Un lucru foarte important de precizat este să incluzi mereu variabile care ar putea să-ți afecteze afacerea, cum ar fi schimbările legislative, evoluțiile tehnologice sau fluctuațiile pieței. Imaginează-ți scenarii posibile de ascensiune și recesiune și pregătește-ți afacerea să facă față fiecărui tip de problemă care ar putea apărea. Un plan bine pus la punct îți va oferi o direcție clară și viziune pe termen lung.

 

Toate acestea fiind spuse, dacă îți dorești să-ți deschizi o afacere în viitorul apropiat, fii pregătit să muncești și să te dedici total acestui lucru. Până când nu ai pus totul la punct și nu ești mulțumit cu profitul pe care îl faci, afacerea ta trebuie să fie prioritatea numărul unu.

Sursă foto: pexels.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5