Cum scapi repede de stres: 5 tehnici de relaxare

Din păcate, stresul a devenit parte din viața noastră cotidiană, fiind prezent atât la serviciu, cât și acasă. Uneori, acesta poate deveni o problemă majoră, împiedicându-ne din a ne desfășura activitățile zilnice. Prin adoptarea câtorva tehnici simple de relaxare, poți scăpa mai ușor de stres și te poți deconecta mai ușor de la problemele care nu ne permit să ne bucurăm de viață.

 

Iată la ce trucuri poți apela pentru a face față mai ușor stresului.

1.Fă mișcare

Activitatea fizică este una dintre cele mai bune metode la care poți apela pentru a scăpa de stres. În timpul efortului, sunt eliberate endorfine care contribuie la o obținerea unei stări de spirit mai bune. De asemenea, sportul are numeroase alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea calității somnului sau arderea caloriilor.

 

Nu este nevoie neapărat să recurgi la antrenamente intense pentru a scăpa de stres. Poți opta pentru plimbări zilnice relaxante sau practicarea unor sporturi care îți sunt pe plac, precum ciclismul sau dansul. Yoga este, probabil, una dintre cele mai populare metode de a face față stresului, prin exercițiile de respirație care ajută la relaxare și la eliberarea minții.

2.Folosește lumânări parfumate

Aromaterapia este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare. Aprinde câteva lumânări parfumate cu lavandă și vei simți imediat cum stresul și anxietatea dispar. Același efect poate fi obținut și folosind uleiuri esențiale. Alte plante care pot face minuni sunt mușețelul, ylang ylang, trandafirul sau portocala.

3.Citește o carte

Cititul este una dintre cele mai relaxante activități la care poți recurge, în special dacă alegi cartea potrivită. Poți alege o lectură ușoară recitind cartea preferată sau alte romane care îți sunt pe plac sau poți învăța mai multe despre cum să te relaxezi prin literatura de specialitate. Optează pentru cărți de psihologie pop pentru o minte liniștită sau cărți de dezvoltare personală.

4.Bea mai puțină cafea

Cofeina este un binecunoscut stimulent care poate spori stările de neliniște și anxietate, în special dacă este consumată în exces. Această substanță nu se găsește numai în cafea, ci și în ciocolată, băuturi răcoritoare, energizante sau ceai negru. Pentru a reduce stresul, este recomandat să consumi aceste produse în cantități mai mici.

5.Păstrează un jurnal

Această tehnică nu are doar rolul de a te calma pe moment, ci este o metodă care te poate ajuta la minimizarea stresului pe termen lung. Notează-ți trăirile în fiecare zi și toate lucrurile care te fac să fii stresat și, astfel, vei înțelege mult mai bine la ce anume trebuie să lucrezi. Astfel, vei putea descoperi lucruri de care nu erai conștient și vei găsi mai ușor soluții pentru problemele tale.

 

Totuși, rolul jurnalului nu este numai cel terapeutic, de a te ajuta să expui numai lucrurile negative. Menționează și aspectele pozitive din viața ta și, astfel, poți trece mai ușor peste momentele dificile sau poți descoperi mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător.

 

Există multe metode de relaxare la care să apelezi atunci când stresul te copleșește. Acestea au rolul de a-ți elibera mintea și de a te ajuta să iei o pauză de la problemele de zi cu zi. Alege orice activitate care îți e pe plac și încearcă să scapi de energiile negative.

 

Comentarii

10/06/21 15:44

Excelent articolul, multumesc pentru recomandari :D

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5