Cum se mobilează corect un supermarket

În cazul în care te-ai gândit vreodată să începi o afacere și ai decis că achiziționarea unei francize pentru un supermarket ar fi o idee profitabilă, îți confirmăm că te afli pe drumul cel bun. Cu toate acestea, există o multitudine de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Mai jos îți vom oferi câteva sfaturi în legătură cu mobilarea unui supermarket.

Toate marile lanțuri de supermarketuri oferă posibilitatea investitorilor de a deschide magazinele proprii în sistem de franciză. Compania-mamă primește o parte din profitul realizat sau o taxă lunară, în timp ce ajută investitorul cu relațiile deja stabilite cu producătorii și furnizorii.

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru supermarket, neapărat trebuie să incluzi gondole magazin alimentar. Acestea sunt rafturi montate pe un schelet și sunt foarte eficiente deoarece salvează mult spațiu. Se utilizează în general pentru produsele neperisabile sau pentru cele care nu necesită un mediu de temperatură controlat.

Cea de-a doua variantă pe care o ai la dispoziție presupune utilizarea de rafturi metalice fixate pe perete. Acestea sunt preferate pentru produsele care au o greutate mai mare sau de o înălțime mare. Cu toate acestea, instalarea rafturilor presupune pereți puternici care să poată menține greutățile ridicate ale produselor.

Referitor la modul în care trebuie mobilat un astfel de magazin, pe de-o parte trebuie respectate indicațiile primite de la deținătorii francizei, dar și investitorul poate veni cu propunerile sale de amenajare. Este foarte important să respecți totuși acele indicații, iar unele sunt chiar obligatorii, deoarece în trecut s-au dovedit a fi eficiente în a aduce vânzări mai multe.

Chiar dacă pentru multe persoane poate părea o chestiune de gust, studiile realizate la nivel mondial au demonstrat că modul în care este aranjat un supermarket influențează semnificativ numărul de vânzări. Există cercetări științifice care indică ce variante de design să folosești așa încât clientul să stea cât mai mult timp în magazinul tău și să cumpere mai mult.

Un supermarket care este bine organizat din acest punct de vedere va fi mult mai atrăgător pentru clienți. Cu cât cumpărătorii găsesc mai ușor produsele dorite, cu atât posibilitatea de a cumpără mai multe este mai mare. De asemenea, mobilarea corectă a supermarketului va ușura semnificativ munca angajaților tăi.

În cazul în care nu știi sigur dacă ar trebui să utilizezi un sistem de tip gondole, află că acestea au fost create special pentru a oferi o variantă mai eficientă de prezentare a produselor decât rafturile clasice pe perete. Gondolele sunt mult mai încăpătoare și pot fi amplasate oriunde.

În același timp, utilizarea de rafturi metalice fixate pe perete rămâne necesară. Foarte multe produse nu pot fi amplasate pe gondole sau greutatea acestora nu permite acest fapt. Mai mult, rafturile au o lungime mult mai mare, ceea ce oferă și o capacitate de stocare ridicată, și valorifică spațiul de care dispui în magazin. Pentru produsele care se vând în număr foarte mare se folosesc rafturi cât mai încăpătoare.

Acestea fiind spuse, atunci când mobilezi un supermarket, ambele variante de stocare a produselor trebuie luate în considerare. Fiecare dintre acestea prezintă plusuri și minusuri, motiv pentru care sunt destinate pentru produse diferite. La începutul afacerii este recomandat să urmezi recomandările francizei, acestea fiind bazate pe o experiență de lungă durată.

În concluzie, îți recomandăm cu căldură să apelați la persoane de specialitate în domeniu, mai ales dacă ești la primul astfel de magazin pe care îl pui pe picioare. Există standarde clare care trebuie respectate pentru a îmbunătăți nivelul de vânzări și pentru a mulțumi compania care emite franciza.

Nu ezita să aduci idei noi, dar asigură-te că respecți mereu termenii agreați în contract!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5