Cum spălăm corect o lenjerie de pat?

Curățarea lenjeriei de pat poate fi o acțiune simplă, dacă respecți întocmai anumite reguli. O casă curată este frumoasă indiferent de dimensiunile pe care le are, de aceea spălarea și schimbarea lenjeriei de pat, aerisirea și înlăturarea prafului sunt activități casnice uzuale care se efectuează destul de des. Atunci când vorbim despre lenjeria de pat, spălarea acesteia poate să-ți dea câteva bătăi de cap mai ales atunci când ne referim la temperatura apei folosite și la procedura corectă de curățare. Tocmai din acest motiv, vom vorbi astăzi despre acest lucru. Îți garantăm că după ce vei citi acest articol, îți va fi mult mai ușor să faci această activitate.

Temperatura potrivită pentru spălarea lenjeriei de pat

Întotdeauna, atunci când bagi lenjeria de pat la spălat uită-te și pe eticheta producătorului pentru a vedea instrucțiunile de întreținere. Tot acolo ar trebui să găsești și temperatura ideală de spălare. O regulă generală de care poți să ții cont este următoarea: temperatura apei trebuie să fie destul de mare pentru a omorî toate bacteriile și microbii care se adună în așternuturi, chiar dacă acestea nu par murdare. Cea mai recomandată temperatură este de 60 de grade Celsius.

De asemenea, și tipul lenjeriei de pat este foarte important, pentru că are specificații proprii. De acest lucru vom vorbi în continuare.

Temperatura ideală pentru spălarea lenjeriei de pat în funcție de țesături

Materialul lenjeriilor de pat diferă. Dintre toate, trei sunt cele mai comune și au specificații proprii:

  • Lenjerii de pat din bumbac -  bumbacul este un material ușor și delicat. Acesta este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce organismului, dar și pentru că se întreține ușor.
  • Lenjerii de pat din bumbac satinat – acesta este un material foarte ușor, luxos și mătăsos care poate fi igienizat la mașina de spălat. Majoritatea lenjeriilor din acest material se pot spăla la o temperatură de 60 de grade Celsius, însă verifică și instrucțiunile de pe etichetă.
  • Lenjerii de pat din mătase – sunt delicate, luxuriante și extrem de ușoare. Mătasea naturală se spală în mașina de spălat la o temperatură de maxim 30 de grade Celsius cu un detergent special. Uscarea recomandată este cea la rece, fie în aer liber, fie în uscătorul de rufe.

Secrete pentru spălarea lenjeriei de pat

Ține cont de aceste recomandări pentru a te bucura de o atmosferă primitoare și curată în dormitorul tău:

  • Este recomandat să ai mereu trei seturi de lenjerii de pat pe care să le folosești în mod rotativ: una pe pat, una la spălat și una în dulap. Astfel, fiecare va avea o pauză de utilizare. De asemenea, lenjeriile de pat trebuie să fie de bună calitate, cu diferite modele și din diferite piese, dar poți avea și lenjerii de pat 6 piese, cu elastic.
  • Fiecare set de lenjerie se spală separat de alte haine sau textile. Un set de lenjerie conține: cearceaf, cearceaf de pilotă și fețe de pernă.
  • De asemenea, așternuturile din dormitor trebuie schimbate și spălate în fiecare săptămână.
  • Pentru ca materialul să nu fie foarte încrețit, spală așternuturile la un program cu puține rotații pe minut și setează clătirea cu apă rece.

Dacă vei ține cont de aceste specificații, te vei bucura de o lenjerie de pat  perfectă în care te vei odihni bine.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5