Cum te ajuta ochelarii de protectie pentru calculator ?

Evolutia tehnologiei a dus la un timp mai mare petrecut in fata ecranelor digitale si la aparitia unor afectiuni destul de serioase. Aici intervin ochelarii de protectie pentru calculator, care ne protejeaza ochii de lumina albastra emisa de orice tip de ecran.

Durata in care oamenii petrec timpul in fata calculatorului a crescut foarte mult, aspect datorat evolutiei tehnologiei.  Fie ca este vorba de o tableta, telefon, laptop sau desktop, ecranele acestor dispozitive emit o cantitate destul de ridicata de lumina albastra, care poate afecta ochii, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Fie ca este vorba de o utilizare personala sau de business, protectia ochilor trebuie sa fie o prioritate atunci cand utilizezi orice dispozitiv cu ecran digital. Cea mai buna si eficienta solutie pentru protectia ochilor este data de modelele de ochelari de protectie pentru calculator cu filtru antireflex, care neutralizeaza lumina albastra.

Afectiunile cauzate de lumina albastra

Majoritatea persoanelor care petrec zilnic ore in fata calculatorului resimt deseori o stare de oboseala oculara. Acesta senzatie de oboseala oculara este cauzata de lumina albastra care incordeaza muschiul ocular. Starile de incetosare a privirii, de slaba focalizare sau de usoara durere de cap, sunt alte senzatii resimtite de aceste persoane care petrec zilnic timp in fata monitorului sau a oricarui alt ecran digital.

Aceste probleme de vedere prezentate se pot agrava pe termen lung si pot duce la afectiuni mai serioase de vedere, deoarece acesta lumina albastra afecteaza in mod direct retina si cornea.

Ochelari de protectie pentru calculator

In ceea ce priveste ochelarii de protectie pentru calculator trebuie sa stiti ca exista o multime de modele in mediul online, insa nu toate ofera o protectie sporita impotriva luminii albastre.

Trebuie stiut si faptul ca magazinele de optica nu sunt cele care detin cele mai bune modele de ochelari de protectie pentru calculator, ci magazinele specializate, care au inovat foarte mult acest domeniul al ochelarilor pentru calculator si a ochelarilor de gaming.

Ochelarii de protectie pentru calculator Gunnar

Gunnar este un brand foarte cunoscut in US, tara in care este localizat si sediul central. Acesta a revolutionat piata modelelor de ochelari de protectie pentru calculator prin crearea unor lentile de calitate premium, capabile sa blocheze cantitati ridicate de lumina albastra.

Lentila Ambra este cea mai cunoscuta lentila pe care Gunnar o ataseaza modelelor de ochelari de protectie pentru calculator. Acesta are o capacitate de a neutraliza aproximativ 65% din lumia albastra emisa de orice ecran digital, care are o culoare destul de pronuntata de galben, linistitoare pentru ochi si care creeaza un contrast puternic, placut ochiului.

Gunnar este prezent si in Romania prin intermediul unui distribuitor oficial, care comercializeaza produsele prin intermediul unui magazin online, dar si prin intermediul altor retalieri. Pretul unei perechi de ochelari de protectie pentru calculator Gunnar porneste de la aproximativ 290 RON si poate ajunge in unele cazuri la preturi cu putin peste 500 RON.

Important la aceste modele de ochelari de protectie pentru calculator marca Gunnar este rama acestora. Este indicat sa alegi o rama realizata din otel inoxidabil, foarte flexibila si care se pliaza perfect pe forma fetei. Acesta rama este foarte usoara, iar greutatea totala a unei perechi de ochelari pentru calculator ajunge la aproximativ 25 de grame. Ramele realizate din policarbonat sunt si ele foarte comode, insa greutatea este putin peste cea a ochelarilor pentru calculator realizati din otel inoxidabil, ajungand la un maxim de 35 grame.

Ochelarii de gaming Gunnar

Cei de la Gunnar au fost atenti si la industria gaming-ului, acolo unde exista foarte multe persoane, in general tineri, care petrec foarte multe ore in sir in fata ecranelor digitale. Astfel, in categoria de ochelari de gaming Gunnar intalnim modele cu lentile de tip Ambra, insa cu un unghi mult mai larg de protectie.

Bratele ochelarilor de protectie pentru gaming sunt aplatizate si urmeaza indeaproape forma fetei, aducand un plus in compatibilitatea purtarii unei perechi de casti impreuna cu ochelarii de protectie.

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5