5 motive pentru care trebuie să porți ochelari de soare iarna

Ochiul uman este un organ sensibil la lumină. Cu toate acestea, nu lumina soarelui este cea care dăunează vederii, ci ultravioletele, raze periculoase pentru ochi, care pot produce inflamații sau arsuri ale corneei. Pentru acest motiv, trebuie să eviți, pe cât de mult posibil, expunerea la soare fără folosirea ochelarilor de soare cu filtru UV. Aceștia nu sunt doar un accesoriu cool, ci îți protejează ochii, indiferent de anotimp. O pereche de ochelari de soare Ray-Ban reprezintă soluția ideală în aceste situații. Este recomandat să ii porți în special iarna, deoarece razele UV se pot amplifica în contact cu zăpada. În acest articol, vom detalia principalele 5 motive pentru care trebuie să porți ochelari de soare în timpul iernii. Iată care sunt acestea:

Ochelarii de soare te protejează de razele UV

Principalul motiv pentru care trebuie să porți ochelari de soare iarna este că aceștia te protejează de razele UV. Deși sunt la fel de nocive în orice alt anotimp, iarna devin mult mai periculoase. Reflexia razelor de soare în contact cu zăpada este mai intensă, de aceea ochii devin mai sensibili, iar tu te confrunți cu usturime sau amețeli. Pentru a evita orice afecțiuni ale ochilor, protejează-i cu ajutorul unor ochelari de soare de bună calitate. Aceștia se găsesc în multe forme și culori, care să îți complimenteze trăsăturile feței. Cel mai important este să te asiguri că ochelarii de soare oferă 100% protecție UV. Îi poți purta ca accesoriu zilnic, fiind indicați și pentru schiori, șoferi sau bicicliști.

Ochelarii de soare îți protejează ochii de iritații sau uscăciune

În anotimpul rece, ochelarii de soare trebuie să fie indispensabili. Vântul împrăștie zăpada, praful este pretutindeni, iar ochii tăi devin din ce în ce mai sensibili. Atunci când ochii nu au suficient lichid lacrimal, devin uscați și provoacă mâncărimi sau iritații severe. Te poți feri de frigul uscat al iernii prin purtarea zilnică a ochelarilor de soare. Asigură-te că aceștia sunt făcuți din materiale de calitate și că asigură o viziune perfectă.

Ochelarii de soare opresc particulele de praf sau zăpadă

Dacă ai mers la ski, știi cât de important este ca ochelarii să îți ofere protecție solară. Dar asta nu e tot! Deși sunt ideali pentru a te feri de intensitatea luminii, ochelarii de soare trebuie să îți protejeze ochii de orice impurități sau intemperii. De aceea, rolul lor este să oprească particulele de praf sau zăpadă, care îți pot provoca mâncărimi sau iritații. Prin purtarea lor în desfășurarea activităților de iarnă, te poți relaxa, profitând de adrenalina fiecărui sport.

Ochelarii de soare previn durerile de cap

Un alt beneficiu al purtării ochelarilor de soare pe timpul iernii este că aceștia pot preveni durerile de cap. Atunci când conduci și ești concentrat la drum, ochii tăi sunt expuși la o cantitate mare de lumină. În combinație cu zăpada, lumina soarelui îți poate provoca oboseală, amețeli sau dureri severe de cap. Poartă ochelarii de soare chiar și când parcurgi distanțe scurte, pentru a-ți relaxa mușchii ochilor și pentru a te feri de lumina intensă din timpul zilei.

Ochelarii de soare sunt chic

Dacă motivele de mai sus nu ar fi fost deja suficiente, trebuie să știi că ochelarii de soare sunt și accesorii chic, mereu la modă! Chiar și iarna, aceștia pot fi integrați în ținutele tale, oferindu-ți un plus de eleganță. Fie că îi accesorizezi la o ținută sport sau office, ochelarii de soare îți vor completa perfect întregul look. Mai mult, îți vor fi utili și într-o dimineață leneșă, în care nu ai chef să aplici vreun produs de machiaj.

Motivele pentru care trebuie să porți ochelari de soare iarna sunt numeroase. De la criteriile estetice și până la beneficiile purtării lor asupra sănătății, ochelarii de soare sunt recomandați atât de oftalmologi, cât și de cei mai buni stiliști. Tu porți ochelari de soare iarna? Care sunt motivele care te îndeamnă să o faci?

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5