De ce sa alegi lentile de contact echipate cu filtru UV

Purtați mereu ochelari de soare cu protecție garantată UV!

Multi oameni care poarta ochelari de vedere sau lentile de contact sunt de parere ca lentile de culoare mai inchisa asigura o protectie mai ridicata impotriva radiatiilor UV.

Realitatea sta, insa, in felul urmator. Culoarea lentilelor nu corespunde neaparat calitatilor lor de protectie. Culorile intunecate maresc dilatarea pupilei, ceea ce duce la trecerea mai multor raze ultraviolete spre ochi, decat daca nu purtati ochelari sau lentile de contact sau lentile echipate cu filtru UV, precum Acuvue Oasys.

Din acest motiv, atunci cand cumparati ochelari de soare, trebuie sa acordati intotdeauna o atentie deosebita asa-numitelor categorii de filtre, care indica intensitatea nuantei.

 

Lentile cu filtru UV

Purtam lentile de contact sau ochelari de soare pentru a vedea mai clar si pentru a ne proteja ochii de lumina soarelui. Nivelurile de protectie sunt impartite in asa-numitele categorii de filtre.

 

Razele UV afecteaza retina

Daca va expuneti prea mult la soare, va veti alege cu o arsura solara. Radiatiile ultraviolete – asa-numitele raze UV – cresc riscul de cancer de piele. Mai mult decat att, bronzarea frecventaa poate accelera imbatranirea pielii. Dar nu doar pielea poate fi afectata, ochii pot avea și ei de suferit.

Daca ochii neprotejati sunt expuși la soare, o iradiere lunga si intensa poate duce la inflamatii ale conjunctivei si ale corneei.

In cel mai rau caz, organul vizual poate fi deteriorat pe termen lung si ochiul poate deveni tulbure (cataracta).De aceea, purtați mereu ochelari de soare cu protecție garantată UV alaturi de lentile de contact lunare cu filtru UV marca Bioview Monthly!

Razele UV-C sunt in principiu absorbite de atmosfera pamantului, dar razele UV-B si UV-A patrund nestingherite la suprafata pamantului. UV400 cu protectie garantata UV protejeaza impotriva radiatiilor UV-B și UV-A daunatoare. In plus, ochelarii de soare reduc lumina vizibila, ceea ce face ca vederea la soare sa fie mai placuta. 

 

Protectia pe timp de vara

Protejarea ochilor vara mai ales cand radiatiile solare sunt foarte puternice este un lucru esential pentru sanatate. Expunerea prelungita la soare poate avea consecinte grave asupra ochilor neprotejati, poate duce la aparitia unor boli de ochi foarte periculoase. Radiatiile ultraviolete ne pot afecta ochii dar si pielea – pot duce la aparitia unor arsuri solare, la imbatranirea prematura a pielii, la insolatii, etc.Ca metode de protectie pentru ochi vom folosi ochelari de soare cu filtru UV si palarii de soare. Totusi trebuie spus ca acestea nu protejeaza ochii 100% de radiatiile UV.

Astazi multi producatori de lentile de contact creeaza obiective cu filtru UV. Astfel aceste lentile de contact cu filtru UV – cu rol de a absorbi in mod eficient si de a refracta razele UV – au luat locul ramelor de ochelari, prin faptul ca pot proteja structurile interne ale ochilor de razele ultraviolete UV daunatoare.

Lentilele de contact cu filtru UV protejeaza ochii de razele reflectate si periferice, care nu sunt oprite de ochelarii de soare si palarii. Pentru o mai buna protectie specialistii recomanda sa se poarte lentile de contact cu filtru UV combinat cu ochelari de soare cu filtru UV de calitate. Lentilele de contact nu acopera complet suprafata ochilor si suprafata din jurul ochilor de aceea trebuie asociate cu ochelarii de soare. Astfel se poate obtine cea mai buna protectie impotriva razelor daunatoare ultraviolete UV.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5