Cum va arăta noua gară din Beclean pe Someș! A fost lansată licitația pentru proiectare și execuție

Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) a lansat o nouă licitație în cadrul proiectelor de modernizare stații de cale ferată, finanțate din fonduri nerambursabile, prevăzute în Programul Transporturi, pentru modernizarea clădirilor de călători din stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători (proiectare și execuție lucrări), investiție în valoare maximă totală estimată la 78 milioane lei. Pentru stația Beclean pe Someș, valoare estimată este între 39.756.519,50 și 43.047.387,00 lei, fără TVA. Priuectul prevede o clădire nouă pentru călători, spații interioare moderne cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale, modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, modernizarea peroanelor de la linia 2 în stația Beclean pe Someș, marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc. La acestea se adaugă parcare auto și rastele pentru biciclete, spații destinate pentru activitate feroviară, modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației și reamenajarea spațiilor verzi.
Sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat. Elorarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor vor dura 29 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 septembrie 2023, cu deschiderea ofertelor în aceeași zi, la ora 15.00.

Comentarii

24/08/23 16:22
Sergiu

Foarte bine că gara Beclean pe Someș- un important nod feroviar, a fost inclusă pe lista celor care urmează a fi modernizate prin fonduri externe nerambursabile din PROGRAMUL TRANSPORTURI și de la BUGETUL DE STAT. Numai că o modernizare similară ar merita si gara Sărătel, un nod feroviar la fel de important care se află pe magistrala de căi ferate Bucuresti-Baia Mare, dar si in apropierea nodului rutier dintre DN17 si DN15A. De aceea, modernizarea gării Sărătel ar putea să includă si amenajarea unui centru intermodal de transport extins pentru transportul de călători si de mărfuri. Acest centru intermodal de transport de la Sărătel ar putea constitui un stimulent si pentru dezvoltarea altor activitati economice in zonă, la fel cum este deja platforma companiei TeraPlast. Si nu in ultimul rand, printr-o asemenea modernizare, gara din Sărătel ar putea deveni pentru Bistrita, ceea ce este aeroportul Otopeni pentru Bucuresti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5