Cununa de pe Someș purtată cu cinste în Grecia

Marioara Sigheartău

La fel ca în fiecare an, ansamblul folcloric ”Cununa de pe Someș” al Palatului Culturii duce cântecul, spectaculozitatea dansului popular românesc dar și frumusețea costumelor noastre populare peste tot în lume făcând cunoscute obiceiurile și tradițiile noastre păstrate cu sfințenie din generație în generație. În acest an „Cununa” a reprezentat România în Grecia, festival la care pe lângă formațiile numeroase de dansuri grecești prezente a fost invitată și Ungaria.
” Cununa de pe Someș” junior condusă de tânărul coregraf Paul Muntean dar și de tatăl acestuia Aurel Munteanu, de la care a învățat tainele dansului popular, s-au deplasat la Festivalul ”Dance and Coexistence of Civilizations” din Larisa Grecia.
Timp de 7 zile membrii ansamblului „ Cununa de pe Someș” junior au susținut spectacole in diferite regiuni din Grecia : Averof Larisa, Chalki, Pyrgetos, Glafki, Sykourio, Filippoupoli. În fiecare regiune au fost primiți de către oficialități unde li s-au oferit diplome și plachete dar și mici cadouri din partea organizatorilor.
Pe lângă perechile de dansatori care au făcut deplasarea în Grecia s-au aflat și interpretele de muzică populară : Marioara Sigheartău, Ionela Lechințan și Cornelia Hoha, care s-au bucurat de aprecierea publicului prin aplauze la scenă deschisă.
„ Cununa” junior s-a întors acasă cu bucuria că și-a reprezentat țara cu mândrie, acolo peste hotare promovând folclorul românesc de cea mai bună calitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5