Cuptorul special, inima unei patiserii de succes

Cel mai frecvent, atunci când intră într-o patiserie, consumatorii știu din timp ce vor să cumpere. Cu toate acestea, când văd și alte produse atractive, ajung să și le dorească și pe acelea.

La ce te ajută un cuptor de patiserie bine ales?

Odată ce piața de patiserie devine din ce în ce mai competitivă, aspectul contează și punctează tot mai mult în ochii clienților de toate vârstele.

Iar echipamentele responsabile pentru ca produsele să arate uimitor sunt, orice s-ar spune, mai ales noile modele de cuptoare pentru patiserii.

Desigur, ingredientele și rețetele după care se realizează preparatele fac diferența de aromă, dar în timpul procesului de coacere se vor defini pe deplin caracteristici precum ar fi: textura și culoarea. Prin urmare, este important să înțelegi foarte bine ce  tip de cuptor este ideal pentru unitatea ta.

Dacă te-ar întreba cineva acum, ai putea să spui că știi ce model se potrivește cel mai bine unității tale de patiserie? Iar dacă chiar ai claritate în această privință, îl și ai printre dotările de bază?

Dacă încă nu, o soluție ar fi să îl cumperi acum pe un preț bun de la TC Romania Crown Cool!

De ce este atât de importantă alegerea cuptorului de patiserie?

Nevoia de echipamente specializate pentru sectorul de patiserie este incontestabilă în prezent, indiferent dacă este vorba de o afacere mai mică sau mai mare.

În cazul în care este vorba de cuptoare, este important să se ia în considerare la achiziționarea lor aspecte precum ar fi: volumul producției, spațiul fizic disponibil pentru instalare, dacă producția este axată doar pe produse de patiserie ori și de panificație și/sau cofetărie etc.

Pe scurt, alegerea cuptorului va afecta nu numai calitatea produselor, aspectul lor exterior, ci și viteza de producție. Din acest motiv, este important când alegi tipul ideal de cuptor să acorzi atenție specificațiilor tehnice adecvate pentru a satisface cerințele fiecărei rețete de produs ce trebuie copt.

Care sunt opțiunile posibile?

Cuptoarele cu convecție efectuează transmisia căldurii printr-o turbină. Pe lângă faptul că sunt compacte, pot găzdui mai multe tăvi de copt, suprapuse pe niveluri, ele permit realizarea unor produse finite cu o culoare specială și o gătire uniformă.

Cuptorul cu abur, la rândul lui, este considerat a fi un echipament foarte bun, deoarece preparatele vor fi extrem de delicate ca gust și aspect.

Se utilizează mai frecvent pentru prepararea produselor de patiserie și cofetărie fine. Merită investiția datorită posibilității de personalizare a preparatelor ce se coc, pentru că se pot seta temperaturi diferite pentru nivelele superioare și inferioare ale compartimentului interior al cuptorului.

Este un mod de a spori productivitatea și flexibilitatea, deoarece comenzile pentru fiecare tip de rețetă sunt uneori în patiseria de lux individuale și acest lucru permite coacerea simultană a diferitelor produse la temperaturi și chiar în intervale de timp diferite.

Un dușman major la momentul alegerii unui cuptor de patiserie: subdimensionarea!

Este necesar să avem o gândire corectă când alegem modelul de cuptor ideal: cu cât suprafața de vânzare este mai mare și clientela mai numeroasă, cu atât cantitatea și diversitatea rețetelor trebuie să fie mai mari. Un magazin care funcționează cu mai multe segmente trebuie să varieze, de asemenea, echipamentele utilizate pentru producție. Abia atunci va putea să ofere articole de calitate și să răspundă cererilor diverse ale consumatorilor.

Este recomandabil să alegeți un model care să depășească puțin ceea ce aveți cu adevărat nevoie la momentul de față, deoarece, în unele cazuri, cumpărarea unor echipamente de copt exact proporționale cu cererea actuală poate compromite productivitatea în viitor, în cazul în care există creșterea cererii.

Pentru mai multe detalii apelați la specialiștii de la TC Romania Crown Cool!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5