Cum sa amenajezi un laborator de cofetarie? Sfaturi utile

Cofetaria se numara printre cele mai profitabile afaceri din tara noastra, iar antreprenorii aflati la inceput de drum sunt din ce in ce mai tentati de aceasta idee de business. Spre deosebire de alte tipuri de afaceri, un laborator de cofetarie presupune investitii moderate. Mai mult decat atat, oamenii vor fi intotdeauna interesati sa cumpere prajituri proaspete, preparate cu ingrediente alese.

Ce trebuie sa iei in calcul pentru a iesi cat mai mult in evidenta? Gustul delicios al prajiturilor si aspectul acestora. Este cea mai buna strategie de marketing! Dar pana sa ajungi la strategia de marketing, trebuie sa amenajezi cat mai eficient laboratorul de cofetarie!

Citeste mai departe pentru a afla ce pasi trebuie sa urmezi!

Nu confunda amenajarea unei bucatarii obisnuite cu cea a unui laborator de cofetarie

Cel mai important aspect cu care trebuie sa incepi este diferentierea. Mai exact, nu trebuie sa confunzi amenajarea unei bucatarii obisnuite cu cea a unui laborator de cofetarie. Dupa ce ai ales locatia, spatiul trebuie organizat in asa fel incat sa respecte toate reglementarile de igiena aflate in vigoare, dar si siguranta angajatilor. Inca de la inceputul afacerii tale, trebuie sa analizezi si sa identifici posibilele riscuri si sa mentii cu rigurozitate normele de igiena.

Organizeaza eficient spatiul din laborator

Chiar daca organizarea spatiului din laboratorul de cofetarie pare pare un proces anevoios, daca urmaresti cele mai importante criterii, vei avea parte de rezultate pe masura:

  • Asigura-te ca dispui de un numar suficient de cai de acces;
  • Amplaseaza echipamentele de cofetarie astfel incat sa respecte fluxul de productie;
  • Alege sa investesti intr-un sistem de ventilatie eficient;
  • Amenajeaza toaletele departe de zona de productie;
  • Instaleaza un numar suficient de chiuvete.

Dupa ce ai proiectat spatiul respectand toate normele in vigoare, poti continua cu identificarea solutiilor pentru echiparea laboratorului. Atentie! Echipamentele de cofetarie nu trebuie asezate in orice loc, ci trebuie sa respecte cateva criterii. Pentru a nu te confrunta cu probleme legate de obtinerea avizelor de functionare, stabileste clar de la inceput care sunt spatiile destinate productiei, depozitarii si comercializarii. Toate acestea trebuie sa bifeze conditiile de igiena alimentara!

Identifica echipamentele de cofetarie necesare

Un laborator de cofetarie are nevoie, in mare parte, de echipamentele enumerate in continuare, dar bineinteles ca pot exista si altele care te pot ajuta in procesul de preparare al celor mai delicioase deserturi:

  • Mixere si blendere;
  • Cuptoare profesionale pentru patiserie;
  • Mese de lucru;
  • Frigidere, congelatoare si dulapuri frigorifice;
  • Vitrine;
  • Dospitoare;
  • Tavi si forme de copt;
  • Cutite;
  • Masini de inghetata si sorbet;
  • Ustensile pentru ornarea prajiturilor.

Alege sa investesti inteligent si laboratul de cofetarie iti poate aduce succesul mult visat!

Asadar, daca analizezi, studiezi, planifici si urmaresti indeaproape pasii pentru amenajarea laboratorului tau de cofetarie, nu vei avea decat de castigat! Spor la preparat cat mai multe prajituri delicioase!

Comentarii

04/03/21 11:59

Foarte bun articolul, multumesc mult pentru recomandari!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5