Cum alegem vitrinele frigorifice potrivite pentru o cofetarie de succes
Daca ideea de a-ti deschide o cofetarie sau o patiserie iti surade, cel mai important ar fi sa analizezi cu atentie toate aspectele adiacente acestei alegeri. In primul rand, nu trebuie sa omiti faptul ca ai nevoie sa pornesti la drum cu toate problemele rezolvate, lucru care nu este obligatoriu pentru alte domenii de activitate, unde ajustarile le poti face pe parcurs.
Ai nevoie de o gama performanta de cuptoare, de aparatura frigorifica divizata in clase functionale impuse de lege, dar si de angajati loiali, cu experienta, care sa conserve conceptele culinare ale afacerii tale. Exceptand artificiile gastronomice, acestea fiind micile secrete ale fiecarei cofetarii in parte, trebuie sa ne oprim atentia asupra acelor vitrine frigorifice de prezentare. Ele sunt un real ajutor pentru clientii nehotarati, mai precis pentru aceia care nu iti vor calca pragul stiind deja ce vor sa cumpere.
Aici intervine aportul important al vitrinelor figorifice in care iti depozitezi prajiturile si restul preparatelor delicioase, amalgamul de torturi si tarte ori produsele de panificatie care te imbie inca de la intrare. Asadar, in momentul in care te decizi sa investesti in echipamentele frigorifice si, implicit in acele vitrine de prezentare, propice ar fi sa consulti acest ghid complet care subliniaza caracteristice tehnice si estetice pe care trebuie sa le expuna un astfel de echipament:
- Modalitatea de dechidere a vitrinei este definitorie pentru conservarea aspectului exterior al preparatelor propuse. Un sfat util ar fi sa mizati pe acele modele care se dechid in zona posterioara prin intermediul a doua usi glisante. Astfel, nu va trebui sa deorganizati aranjamentul prajiturilor de fiecare data cand doriti sa adaugati sau sa vindeti un preparat.
- Consumul energetic propus de modelul respectiv si capacitatea sa de stocare. Aceste doua trasaturi se aleg in functie de dimensiunile spatiului propriu-zis, dar si in raport de proportionalitate cu resursele financiare ale proprietarului.
- Acorda atentia cuvenita specificatiilor tehnice. Spre exemplu, temperatura din interior trebuie sa poata fi reglata in conformitate cu scopul afacerii tale si, implicit, cu modul de consevare al preparatelor comercializate. Verifica daca vitrina respectiva detine un compresor, dar si un ventilator de racire.
- Estetica ramane un pilon de rezistenta pentru o cofetarie sau o patiserie. Astfel, alege echipamentele care reusesc sa infatiseze un design pe masura asteptarilor clientilor tai. Aluminiul este materialul recomandat pentru interioriul acestor echipamente frigorifice, iar la exterior puteti jongla cu orice tip de structura, atata timp cat ea complimenteaza ambientul.
- Dezghetarea automata a vitrinei, dar si iluminarea independenta a fiecarui raft sunt doua principii primordiale de selectie a vitrinelor frigorifice.
Asadar, majoritatea criteriilor propuse converg spre un echipament ergonomic si fiabil, care nu aduce multe batai de cap prin intermediul consumului energetic lunar. Latura practica este sustinuta de compartimentarea acesteia pe rafturi, in timp ce functionalitatea este mentinuta in parametrii normali cu ajutorul componentelor de baza: compresor, ventilator sau condensator. Nu uita ca in aceasta industrie vizibilitatea conteaza la fel de mult ca si gustul preparatelor tale, fiind principalul artificiu prin care iti poti atrage clientii gurmanzi!
Citiţi şi:
- Vitrinele frigorifice – cum le alegem pe cele mai bune din oferta de echipamente HoReCa
- Cum sa amenajezi un laborator de cofetarie? Sfaturi utile
- Cuptorul special, inima unei patiserii de succes
- Cum inovezi în patiserie pentru a rămâne preferatul clienților tăi
- Protecţia Consumatorilor: Fast-food din Prundu Bârgăului, închis temporar pentru condiții insalubre
Adaugă comentariu nou