Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud

În curând, va primi certificatul „ECO – ŞCOALĂ”

Se vor împlini doi ani, în ianuarie 2009, de când Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Năsăud a intrat în Programul mondial „Eco-Şcoală”, coordonat de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE). În acest interval, elevii şcolii, îndrumaţi de cadrele didactice, au efectuat o serie de programe, proiecte şi activităţi reprezentative precum: ecologizarea râurilor Someşul Mare şi Crişu Repede, tabăra naţională de ecologie „Ovidiu Bojor”, participarea la diferite simpozioane şi concursuri judeţene sau naţionale, monitorizarea biodiversităţii Tăului Muced din Munţii Rodnei, diferite acţiuni de ecologizare şi amenajare a spaţiului din jurul şcolii, redactarea revistei „PLUS”, concursuri şi desene tematice, selectarea deşeurilor etc.

Cei din comitetul ECO-Şcoala (director Bogdan Spiridonică, director adjunct Ştefan Kovacs, prof. Ştefan Buia, prof. Florica Sandu Tămaş, institutoarea Anuţa Ina Kovacs şi reprezentanţii celor 730 de elevi din ciclu primar şi gimnazial) consideră o datorie obligatorie să păstreze natura curată pentru ei, noi şi cei care vor veni, eco-codul devenind un nou mod de viaţă.

„Programul internaţional de mediu demarat cu implicarea elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu se doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a acestora pentru problemele de mediu şi elementele dezvoltării durabile prin studiu la clasă, acţiuni concrete în cadrul şcolii şi a comunităţii. Vom primi o recunoaştere, în aceea ce ne priveşte, a modului în care ne educăm copiii în cadrul programelor de educaţie ecologică pentru un mediu curat şi sănătos, acţiune la care ei răspund cu dragoste şi interes. Urmează ca, în cursul anului viitor, după evaluarea acţiunii, să ne fie acordat certificatul de „Eco-şcoală” şi Steagul Verde – simbol al educaţiei pentru mediu, în acest mod devenind prima Eco-Şcoală din Năsăud, în judeţ mai având acest statut încă două instituţii şcolare: Şcoala Generală „Lucian Blaga” şi Grupul Şcolar Agricol din Bistriţa”, ne-a informat prof. Ştefan Kovacs, directorul adjunct al Şcolii Generale „Mihai Eminescu” Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5