În curând, Şc.Gen.”Mihai Eminescu” Năsăud

Va avea statutul de ECO-ŞCOALĂ

Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud este în faza finală de evaluare – acţiune desfăşurată pe parcursul a doi ani de zile – fiind pe cale să devină a doua unitate de învăţământ preuniversitar din judeţul nostru (după Şcoala Generală „Lucian Blaga” Bistriţa), beneficiară a statutului de ECO-ŞCOALĂ.

Aşa cum ne spuneau directorul şcolii – prof. Bogdan Spiridonică şi dir.adj. Ştefan Kovacs, Eco-şcoala este un program internaţional pornit de la ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Astfel, se oferă oportunitatea de dezvoltare a spiritului civic şi capacitatea elevilor de a lua decizii, parteneriate cu şcoli din Europa, îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi împrejurimi. „Şcoala noastră urmează să primească – în caz de reuşită – însemnele oficiale de şcoală eco: steagul verde şi logoul ce va fi inclus în titulatura instituţiei” –a specificat prof. Ştefan Kovacs, coordonatorul proiectului.

Proiectul Eco-şcoala este susţinut la nivel internaţional de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu şi a debutat în ţara noastră în anul 1999, cu cinci şcoli pilot sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, în calitate de membru asociat al Fundaţiei pentru Mediul Înconjurător. Momentan, în reţeaua „Eco-şcoala” sunt reprezentate 32 de judeţe cu peste 150 de şcoli înscrise. Pe plan internaţional există 2360 Eco-şcoli, peste 7000 de şcoli participante din 24 de state europene şi republica Africa de Sud – programul aflându-se în diferite stadii de implementare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5