Daca dragostea este un drog, de ce ai avea nevoie de altele?!

Nu as fi crezut ca am sa scriu vreodata despre iubirea concurata de droguri. De cind omul are puterea de asi aminti despre ce simte, alfel decit impresia imediata, a facut-o mai intotdeauna in numele iubirii. Din ea sau nascut poemele lumii, piesele de teatru, tablourile, baladele, citecul murmurat seara pe munte la focul singuriticilor ciobani. Toate acestea veneau oarecum de la sine, dintr-un prea plin al frumusetii si a nevoie de alinare a tumultoaselor sentimente

Astazi, trece de multe ori neobservata. Pentru ca i se simte lipsa, este indelung cauta, potentata de o multitudine de droguri: al banului, al mintii, al puterii, al senzatiilor si emotiilor potentate de substante naturale sau sintetice. Asa s-a ajuns la o piata extrem de variata unde se vinde si se cumpara placere. O placere care ucide, face victime, uneori mutilate pe viata. Faptul ca nu se vede rana pe care o lasa nu inseamna ca nu exista…

Unua din dintre cele mai agrsive substante astazi este…vedeta ultimilor jurnale de televiziune: sarea de baie! Costa intre 50 si 190 lei/0,25 grame, se vind in magazine si site-uri online, nu intra sub incidenta legii fiind considerata in cel mai bun caz, un drog usor, este un derivat de amfetamina. Este preferate ptr. starile high si are ca efect : o mare energie, inhibarea poftei de mincare. “Cei care o consuma au perioade lungi in care nu dorm, nu maninca; sunt agitati dupa ce trece efectul, au aspect ravasit, sunt palizi, slabesc si 10kg intr-un timp foarte scurt; au impresia ca au gindaci sub piele, se scarpina, se taie, isi fac rani “.(dr.E. Hriscu , Asociatia ALIAT Bucuresti)

Cei care o consuma nu doarm, au pulilele dilatate, au halucinatii, sunt mult mai sociabili, si siguri de sine, au o senzatie de euforie f puternica. Pe termen lung, individului ai sunt afectate vasele de singe, poate face infarct miocardic sau poate intra in coma, are dureri musculare, dureri ale nasului si ale maxilarului, anorexie, insomnii, se simte epuizat fizic si psihic.

Dependenta se instaleaza rapid, la treia- a patra doza consumata. Apoi, incepe cosmarul dependentei! De ce ai vrea sa intri singur intr-un astfel de cosmar?! De ce nu alegi lumina , stralucirea, imponderabilitatea adica dragostea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5