Dan Barna, candidat Alianța USR PLUS pentru preşedinţie. Zece proiecte pentru România: Ordine publică!

Vreau să aducem România între primele state din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel scăzut de infracționalitate. Pentru atingerea acestui obiectiv instituțiile de ordine și siguranță publică au nevoie de o serie de condiții minimale: profesionalizare prin educație continuă de înaltă calitate, stabilitate și coerență în funcții, atribuții și norme, meritocrație la promovarea ierarhică, dotare adecvată, responsabilizarea cadrelor prin recompensarea meritelor și pedepsirea abaterilor, limitarea strictă a influențelor politice.

În mandatul meu de Președinte voi urmări cu prioritate:

 Aducerea și menținerea României între primele state din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel de infracționalitate

Principalele măsuri care vor fi întreprinse în vederea atingerii acestui obiectiv ambițios pentru România sunt: reformarea sistemului de selecție inițială, recrutare, educare și dezvoltare în carieră a personalului din domeniul ordinii publice - fără cadre pregătite din punct de vedere profesional și al profilului psiho-aptitudinal specific domeniului, reformele nu își vor atinge scopul. Reînființarea liceelor de poliție este o măsură pe care o voi susține prin mecanismele pe care Președintele le are la dispoziție în acest domeniu. Asigurarea unui sistem de promovare și comandă predictibil, bazat pe meritocrație și ferit de ingerințe politice în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și promovarea unor standarde europene de lucru în cadrul MAI sunt critice pentru atingerea obiectivului propus.
Doctrina de intervenție a Jandarmeriei trebuie să fie una care să respecte nevoile și drepturile cetățenilor și nu nevoile statului. Deciziile de această natură trebuie luate pe principiul subsidiarității, de acele autorități care sunt cel mai aproape de cetățeni - adică primarii - și nu de către guvernanți. Utilizarea forței trebuie să fie mereu strict necesară, proporțională și îndreptată doar împotriva acelor persoane care încalcă legea și nu folosită ca un instrument de represiune împotriva cetățenilor.

 România va deveni un vector regional de securitate

Corupția este o amenințare de securitate și reprezintă unul dintre cele mai mari impedimente în procesul de dezvoltare al țării, afectând atât securitatea, cât și capacitatea de coordonare și acțiune externă. Legislația în vigoare trebuie reactualizată și adaptată la noua situație geo-politică, iar controlul exercitării măsurilor specifice de combatere a corupției cu potențial de amenințare la adresa securității va fi strict reglementat prin lege.
Consiliul Suprem de Apărare al Țării va fi reformat prin crearea unor structuri - expert permanente în cadrul Administrației Prezidențiale, care vor gestiona integrat comunitatea națională de informații, cât și comunitatea de politică externă.

VOI FI PREȘEDINTELE CARE VA REFORMA ROMÂNIA.
Votează și tu!
#DanBarnaPreședinte

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5