Premieră în judeţ, la tenis de câmp

Dan Dumitraşcu – primul bistriţean calificat pe tabloul principal al circuitului profesionist de tenis de câmp, obţinând primul punct A.T.P.

Iată că şi judeţul nostru intră, pentru prima dată în istoria existenţei lui, în elita tenisului de câmp mondial, prin valorosul, titratul, profesionist deja jucător de tenis Dan Dumitraşcu, un sportiv consacrat, ambiţios, care a urcat, pas cu pas, pe scara valorilor tenisului, fiind susţinut permanent de familie şi bunică, care s-au sacrificat pentru viitorul copilului, un băiat modest, cu mult bun simţ, dar şi cu o tenacitate şi ambiţie ieşite din comun, născut la data de 23.07.1996, în Bistriţa.
Dănuţ, cum îi zic prietenii, a reuşit o performanţă unică pe meleagurile Bistriţei-Năsăud, propulsând judeţul şi valoarea tenisului de câmp practicat de el pe tabloul principal al unui turneu internaţional dedicat celor care fac parte din circuitul internaţional de tenis de câmp prin participarea sa la Turneul Internaţional de Tenis „Banca Transilvania Trophy – 2013”, care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca între 17-23 iunie, şi face parte din circuitul internaţional profesionist de tenis de câmp şi care a fost dotat cu premii în valoare de 15.000 dolari.
La acest valoros şi important turneu au participat peste 100 de sportivi din Spania, Franţa, Elveţia, Polonia, Portugalia, Austria, Republica Moldova, Lituania, Cehia şi Ucraina, iar pentru accederea pe tabloul principal au fost necesare trei tururi de calificări.
În primul tur de calificări, dan Dumitraşcu l-a eliminat pe Alexcandru Sabău cu 6-3/4-6/6-1, în turul al doilea eliminându-l pe A. Baboian cu 7-5/6-4, iar în turul trei l-a eliminat pe A. Balotă cu 6-7/6-3, devenind astfel primul bistriţean calificat pe tabloul principal la un turneu de asemenea anvergură.
În cadrul tabloului principal, reprezentantul judeţului nostru, Dan Dumitraş, a avut onoarea şi norocul să-l întâlnească pe Constantin Sturdza, nepotul prinţului Dimitrie Sturdza, care a reprezentat Elveţia, pe care l-a învins cu 6-3/6-7/6-4, după un meci frumos şi epuizant, care s-a desfăşurat pe durata a 4 ore, probabil cel mai lung meci al întregului turneu, având şi mândria de român că a învins un fiu de prinţ.
În urma acestei „strălucite victorii” Dănuţ câştigă PRIMUL PUNCT A.T.P. pentru el şi tenisul din judeţ, fapt unic şi o realizare foarte mare şi importantă în evoluţia sa, dar şi primii bani din tenis, în sumă de 280 dolari, după ce a investit atâta muncă, transpiraţie şi bani în acest sport, dar care merită şi roadele încep să apară.
În turul doi al tabloului principal l-a întâlnit pe L. Margaroli din Italia, pe care l-a învins cu 3-6/1-6 şi menţionăm că doar trei români mai au puncte ATP la această vârstă de aproximativ 17 ani.
Punctul ATP obţinut de Dan Dumitraşcu îl va ajuta la clasamentul internaţional al jucătorilor de tenis profesionişti, la seniori şi sperăm să-i fie de bun augur.
Felicitări Dănuţ, succese în continuare, să te vedem cât de curând, în primii 50 sau 10 din clasamentul mondial A.T.P.

Comentarii

11/07/13 18:35
anonim

FELICITARI PENTRU DANUT SI LA MAI MULTE SUCCESE!
FAMILIEI DE ASEMENEA!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5