Daniel Suciu: Nu există o creştere a puterii de cumpărare aşa cum spune premierul Câţu

Deputatul Daniel Suciu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că afirmaţiile premierului Florin Câţu cu privire la creşterea puterii de cumpărare sunt contrazise de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit acestuia, dacă întrebi 100 de români ce cred despre puterea de cumpărare, răspunsul va fi unul negativ.

„Dacă întrebăm 100 de români ne vor spune că această fantastică şi mare creştere a puterii de cumpărare nu prea se vede. O instituţie a statutului, aflat în subordinea Guvernului, respectiv INS, ne spune următorul lucru: energia electrică s-a scumpit cu 17%, uleiul – 12%, gazele naturale – 9%, combustibilul – 10% (încă tot nu am văzut un selfie al colegului Robert Sighiartău cu preţurile la benzină şi motorină), produsele de igienă – 7%. Cea mai mare creştere despre care s-ar vorbi în perioada următoare este la materialele de construcţie, cu un potenţial pericol pentru UAT-uri. Nu există o creştere a puterii de cumpărare şi aceasta o vedem cu toţii”, a declarat Suciu.

Comentarii

16/05/21 10:26
Gica Contra

Vedeti-va de treaba ca mergem tot mai rau si mai rau. Daca n-am avea macar cat de cat ajutoarele astea din (M.arele) UE , ar fi vai de capatzanele noastre ! Vai de ea guvernare !
TOATE S-AU SCUMPIT SI DEGEABA CRESC SALARIILE SI PENSIILE IN VRE-UN PROCENT, CA VALOAREA BANILOR SCADE DE LA ZI LA ZI si deci nivelul de trai este tot mai scazut . Daca nu mergem in (M.area) UE la munca, sa aducem de acolo euroi, nu ne prea putem descurca cu banii castigati aici . Absolut tot ceea ce s-a facut " nou " in Romania, s-a facut cu si pe baza castigurilor realizate de oamenii plecati sa munceasca dincolo ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5