De 20 de ani „Vin Colindătorii”

Momente aniversare la Cercul Militar Bistriţa, la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Grupului “Vin colindătorii” al artistei Cornelia Ardelean Archiudean.

Concertul de colinde “S-A NĂSCUT UN PRUNC ÎN IESLE”, coordonat de şeful Cercului Militar, col. (rez.) Florentin Archiudean, a fost un adevărat balsam pentru sufletul spectatorilor care s-au regăsit pe uliţa satului tradiţional. Cuvintele de învăţătură ale protopopului Alexandru Vidican şi ale părintelui Iuliu Şomodean au întregit atmosfera unei seri de adevărate, aşa cum le stă bine românilor.

Grupurile de colindători ale Cercului Militar Bistriţa: "Vin colindătorii” şi “Doiniţa” coordonate de Cornelia Ardelean Archiudean, Grupul coral “Athanatos” coordonat de plt. maj. Bejinaru Bogdan, Cetele de colindatori din Archiud şi Spermezeu au adus cele mai frumoase colinde din lada de zestre a strămoşilor. La Cercul Militar, de 20 de ani răsună colindele străbune. Interpreta cîntecului transilvan, Cornelia Ardelean Archiudean, a fost prima artistă, care după Revoluţie, a readus colindul pe scenă. De atunci, în fiecare an, de la Cercul Militar răsună în toată ţara cele mai frumoase colinde.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5