De ce este important sa porti casca de protectie la locul de munca?

Lucrezi intr-o industrie periculoasa? Daca lucrezi in constructii, intretineri sau industria de petrol si gaze, atunci inseamna ca lucrezi in zone cu risc crescut. Este foarte important sa anticipezi pericolele si sa te concentrezi pe prevenirea ranilor - mai ales cand vine vorba de protejarea capului. De aceea, atunci cand lucrezi in industrii cu risc ridicat de ranire, este necesar sa porti echipament de protectie, cum este cel de pe bprotect.ro.

Cum te poate ajuta casca de protectie sa eviti anumite leziuni?

O casca de protectie scade riscul de vatamari grave ale capului si creierului prin reducerea impactului unei forte sau coliziuni asupra capului. O casca functioneaza in trei moduri:

  1. Impiedica un contact direct intre craniu si obiectul impactant, actionand ca o bariera mecanica intre cap si obiect;
  2. Distribuie fortele impactului pe o suprafata mai mare, astfel incat acestea sa nu fie concentrate pe o anumita zona a craniului;
  3. Absoarbe energia de impact si reduce magnitudinea fortelor transmise craniului si creierului.

O casca de buna calitate este realizata din materiale care absorb impactul asupra capului in caz de accident, scazand severitatea leziunilor grave ale capului sau creierului. Captuseala trebuie sa fie acoperita cu un invelis exterior dur, care amortizeaza lovitura si ajuta la evitarea traumelor severe. Pentru o protectie maxima, casca trebuie sa se incadreze perfect pe cap si sa aiba fixare puternica pentru a nu se desprinde in caz de accident.

O casca de protectie este prima linie de aparare impotriva leziunilor la cap la locul de munca. O casca dura iti poate proteja capul de impactul cu obiecte tari, ascutite, de razele UV si de cazaturi.

Cele mai multe casti de protectie sunt concepute cu o captuseala care actioneaza ca un amortizor. In cazul in care casca de protectie se deterioreaza in urma unui impact, aceasta reuseste totusi sa absoarba o mare parte din forta. De asemenea, o casca poate proteja scalpul, fata, gatul si umerii impotriva stropirii cu lichid periculos.

Cand sunt necesare castile de protectie?

Castile de protectie sunt necesare in orice industrie in care exista riscul de ranire. In plus, tot cei care lucreaza pe santier sunt obligati prin lege sa poarte echipament de protectie, inclusiv casti. Cand trebuie sa te asiguri ca porti casca de protectie?

  • Daca exista posibilitatea ca un obiect dur sa te loveasca.
  • In cazul in care exista obiecte fixe sau proeminente care pot conduce la leziuni ale capului in urma unui impact sau a unei cazaturi.
  • In cazul in care exista pericole electrice.

Alege casca de protectie potrivita pentru tipul de munca desfasurata si poarta doar casti dure, omologate, fabricate pentru a respecta standardele cerute. Acestea sunt facute special pentru a oferi capului o protectie maxima. Asigura-te ca alegi casti care sa se potriveasca perfect, deoarece doar asa pot oferi cel mai mult confort si siguranta.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5