De la moment de reculegere, la „cuvinte sub centură” în Consiliul Judeţean

Moto:

„Vreau să fac politică, mă cheamă datoria

sloganul meu electoral e: fuck you România!”

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a debutat sub cele mai bune auspicii. Copii de la Ansamblul „Doiniţa” al Cercului Militar, conduşi de interpreta Cornelia Ardelean Archiudean şi Florentin Archiudean, dar şi un grup de militari de la unităţile din judeţ, au adus colindele străbune şi gândul bun. Noroc că au plecat repede, că ce ar fi auzit …

După un moment de reculegere în memoria celui care a fost Anton Vlad s-a trecut… la „ordinea de zi”. Normal, primul proiect viza constatarea încetării de drept a mandatului fostului consilier judeţean. Până aici, nimic deosebit. Problemele au apărut pentru că, pe aceeaşi ordine de zi, nu a fost promovat un proiect prin care să fie validat un alt consilier de pe listele PNL. De aici, a pornit nebunia cuvintelor, care mai de care mai ticluite.

„Vreau să vă întreb, domnule preşedinte, dacă s-a întâmplat nenorocirea cu colegul nostru, (…) de ce nu respectaţi nişte cutume? Aveţi o majoritate destul de confortabilă, nu aveţi emoţii pentru proiecte de hotărâre, ne facem datoria în comisii”, a început liberalul Dorin Popescu, reproşându-i preşedintelui Liviu Rusu modul sfidător al acestuia de a-i trata pe consilieri în şedinţele comisiilor de specialitate, cerându-i un spaţiu adecvat pentru derularea şedinţelor. „Chiar dacă faceţi şedinţele din haşti în Paşti, când vă vine cheful, măcar atunci să avem o sală în care să putem sta măcar jos”, a reclamat Popescu, amintind de „angajamente fără acoperire şi promisiuni deşarte” care l-ar descalifica pe Liviu Rusu.

Replica nu s-a lăsat aşteptată, preşedintele CJ uitând şi el de Crăciun şi de „pronumele de politeţe”. „Pentru cât sunteţi de negru în cerul gurii şi cât venin scoateţi pe limba bifurcată. Tot ce faceţi aici şi la televiziunile pe care le închiriaţi cu ziua, nu vă arată decât calitatea imorală pe care o aveţi. Ştiţi foarte bine câte voturi aţi luat dumneavoastră ca persoană şi ca membru de partid. Oricum, vă doresc să fiţi tot aşa, că nu vă face decât deservicii, din bufon probabil veţi ajunge circar”, a răspuns Liviu Rusu.

De aici, s-a trecut la …trotuare. „Domnule preşedinte, nu ştiu dacă eu am făcut trotuarul la dumneavoastră în faţa casei, ca să mă convingeţi să fiu aliat cu dumneavoastră. Am şi martori care v-au văzut. (…) V-am primit des la mine acasă ca şi pe un prieten…”, a mai spus Dorin Popescu. Liviu Rusu nu s-a lăsat mai prejos şi a spus că a mers invitat la casa lui Popescu, pentru că nu ar putea „face curte unui om” ca acesta. „Eu nu am trecut de la un partid la altul, dumneavoastră aţi trecut, şi nu mai vorbiţi de moralitate. (…) Dintre cei care fac politică, sunteţi cel mai imoral”, a dat replica preşedintele Rusu.

Despre partea cu validarea unui nou consilier, liberalii mai trebuie să aştepte. Nu înţelegem de ce atâta grabă, la anu-i târziu?

Cam aşa a decurs întreaga şedinţă… În înţepături, jigniri şi alte cele, care stârneau zâmbetul audienţei. Proiectele au trecut, cu „avize favorabile” sau „nefavorabile” de la comisiile de specialitate.

Finalmente s-a ajuns la rectificare bugetului, iar apoi s-a luat totul de la capăt. „Diversele” au însemnat numai urări de bine pentru 2012. Care să nu mai fie preşedinte, care nu va ajunge niciodată prefect, care-i „mama Omida” din Spermezeu şi tot aşa. Nu ar mai avea sens să dăm şi nume…

Aceasta e clasa politică de pe la noi. Nici pe la alţii lucrurile nu stau mai bine. Eu poate sunt subiectivă, dat tatăl unui copil mort în decembrie 1989 are dreptul să le spună că „n-am dat jos de pe steag stema ca să fim conduşi de minţi luminate cu lanterna!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]