De la sediu nou pentru Primăria Șieu-Odorhei, la drumuri asfaltate şi şcoli modernizate

Peste 5,5 milioane de euro au fost alocaţi pentru proiecte de investiții în comuna Șieu Odorhei, în ultimii 3 ani, un scurt bilanţ fiind 14,7 km de drumuri asfaltate, 26,2 km rețele de apă curentă, sediu nou pentru Primăria Șieu-Odorhei, Cămin modernizat în Șieu-Odorhei, Școală cu clasele I-VIII modernizată.
Preşedintele Cosniliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a vizitat, împreună cu primarul Sorin Ioan Sfintean și viceprimarul Gheorghe Reman câteva dintre șantierele din Șieu-Odorhei. “În total, în ultimii 3 ani, Consiliul Județean, Guvernul României și Primăria Șieu-Odorhei ai investit peste 24 de milioane de lei” spune preşedin tele CJ.
Drumul comunal 28 (Bretea - DJ 151), ce conectează o comunitate de peste 450 de persoane cu drumul județean 151, a fost asfaltat pe o lungime de aproximativ 4,5 km, Guvernul României investind peste 4 milioane de lei (1 milion euro), prin intermediul Programului Național de Dezoltare Locală. Modernizarea Drumului Județean 172 (Agrișu de Sus-DN 17), pe o distanță de 4 km, cu suma de 4,7 milioane de lei (1,1 milioane euro) se află în stadiu final al lucrărilor, comunitatea din Agrișu de Sus având astfel acces mai bun la Drumul Național 17. Drumul comunal 28A (Agrișu de Jos-DJ 151) este modernizat în urma unui proiect cu finanțare europeană, prin PNDR, pe un tronson de 2,5 km, cu o valoare totală de 3,2 milioane lei (800.000 euro).
DC 28 (Viile Cristurului-Coasta) a fost asfaltat pe un tronson de aproximativ 4 km ( DN 17-DJ 151 în Coasta), cu o investiție totală de aproximativ 3,7 milioane de lei (800.000 euro). Sursa de finanțare a fost asigurată de Guvernul României prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Comuna Șieu-Odorhei, în urma demersurilor la nivelul Guvernului României, a obținut o finanțare de peste 1,3 milioane de lei (300.000 euro) pentru construcția unui sediu modern al primăriei. Până în vara viitoare, comuna Șieu-Odorhei va avea un sediu al primăriei ultra-modern. Modernizarea Căminului Cultural din Șieu-Odorhei a început în primăvara acestui an, investiția totală fiind de 700.000 lei (200.000 euro) și este asigurată din bugetul local al comunei. Construcția rețelelor de apă curentă în satele Agrișu de Jos, Agrișu de Sus, Bretea, Șieu-Cristur, Șirioara, Coasta și Șieu-Odorhei, pe o distanță de 26,2 km, investiție realizată de Consiliul Județean, prin intermediul Contractului de Lucrări 8 a Masterplanului de apă și canalizare în județul Bistrița-Năsăud, presupune, în cazul comunei Șieu-Odorhei, 621 de branșamente la rețele de apă curentă, adică circa 1800 de beneficari direcți, care până la finalul acestui an vor avea acces la apă curentă. Valoarea totală a investiției este de 5,3 milioane de lei (1,2 milioane euro). Școala cu clasele I-VIII are acoperiș nou cu o investiție de circa 240.000 lei și urmează ca în primăvara anului viitor să fie realizată și izolaţia termică a clădirii. În urma acestei investiții, cei peste 220 de copii din comuna Șieu-Odorhei vor beneficia de condiții optime pentru studiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5