Definitivatul le-a dat bătăi de cap profesorilor

138 de cadre didactice s-au înscris la examenul de definitivare în învăţământ, din acest an, în Bistriţa-Năsăud. Dintre acestea, 126 au validat fişele de înscriere. În perioada 1 noiembrie 2011-5 iunie 2012, a avut loc susţinerea inspecţiilor speciale la clasă, iar în data de 17 iulie 2012, proba scrisă. 7 candidaţi au absentat, iar 5 s-au retras din examen la proba scrisă, care s-a desfăşurat la Şcoala Generală “Ştefan cel Mare” din Bistriţa.
Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidaţii trebuie să obţina cel puţin media 7 la inspecţiile la clasă şi cel puţin nota 7 la proba scrisă ( toţi candidaţii au obţinut note peste 7 la inspecţiile speciale la clasă).
După corectarea lucrărilor, 50 de cadre didactice au obţinut note sub 7 la proba scrisă. Timp de două zile, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au avut posibilitatea să depuna contestaţii. Astfel, 30 dintre ei au făcut acest demers. În urma reevaluării lucrărilor, două cadre didactice au reuşit să promoveze examenul.
La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, rata de promovare a probei scrise din cadrul examenului de definitivare în învăţământ a fost anul acesta de 57,9%.

“Îmi doresc ca în anii următori să crească ştacheta în ceea ce priveşte intrarea în învăţământ, pentru că aşa cum ştiţi definitivatul dă dreptul celui care îl promovează să se considere cadru didactic definitiv pentru sistemul de învăţământ, ceea ce este un lucru extraordinar de pozitiv. Cred că este foarte important să avem în sistem oameni cu calificarea necesară, pentru că şi preşedintele Obama în speech-ul său despre starea naţiunii spunea că performanţa clasei depinde de cel care stă în faţa clasei. Eu ştiu din propria mea experienţă că este 100% adevărat. Avem intenţia să ne orientăm spre profesori, în sensul unor proiecte din fondurile post aderare, să îi includem în programe de formare, în aşa fel încât să creştem şi calitatea actului didactic” a declarat la Bistriţa ministrul Ecaterina Andronescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5