Deputat Cristina Iurişniti: Elevii de la Tiha Bârgăului au fost scoși şi din programul ,,Cornul și laptele”

Din păcate, la întrebarea mea referitoare la situația Programului pilot prin care Guvernul își asuma să acorde elevilor din Tiha Bîrgăului o masă caldă/un suport alimentar, Ministerul Educației a omis trimiterea unui răspuns concret!
Mai mult decât atât, în răspunsul acestora, se subliniază în termeni foarte vagi faptul că, în ciuda problemelor Ordonanței 72/2016 referitoare la posibilitatea desfășurării achizițiilor, Ministerul susține acest program, dar și extinderea acestuia.
În continuare, erorile legislative, aduc mari prejudicii școlii românești pentru că elevii Școlii Gimnaziale de la Tiha Bârgăului, pe lângă faptul că nu mai beneficiază de un suport alimentar diversificat și sănătos, au fost scoși și din cadrul programului ,,Cornul și laptele”. Iată, așadar, cum un proiect legislativ benefic elevilor din mediile rurale din România nu poate fi implementat din cauza erorilor pe care atât Ministerul, cât și autoritățile publice nu încearcă să le soluționeze.
Voi continua să ridic această problemă Ministerului Educației și voi face presiuni publice pentru modificarea Ordonanței 72/2016, în așa fel încât elevii aflați în programul pilot să poată beneficia de un minim suport alimentar care vine in sprijinul lor și al comunității de a reduce abandonul școlar!
Deputat USR BN, Cristina Iurisniti

Comentarii

20/11/17 09:45
Comentariu

Dati-le domnilor banii la parinti, ca stiu ei ce sa le puna copiilor de mancare la scoala, ca altfel, acest corn si lapte vesnic este fotbalit de copii prin curtile si santurile drumurilor, ca nu le mananca nici 20% dintre ei... ( inafara unor tzi.g.ani eventual flamanzi , disperati si vai de capul lor ... care numai ptr asta se duc la scoala nu de altceva ) Este efectiv o risipa si o investitie de prost gust.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5