Deputat Cristina Iurişniţi: Rectorii universităţilor vor avea maximum 2 mandate şi vor fi aleşi prin votul cadrelor didactice şi al studenţilor

Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților a votat în unanimitate un raport favorabil pentru propunerea legislativă pe care am înaintat-o din partea grupului parlamentar USR de a limita mandatele rectorilor la maximum două, indiferent de întreruperi.

Totodată, propunerea reprezentanților studenților (ANOSR) a fost reținută de Comisie, stabilindu-se în inițiativa legislativă faptul că rectorii vor fi aleși cu votul cadrelor didactice în pondere de 75% și votul studenților în pondere de 25%.

Din păcate, propunerea referitoare la alegerea decanilor de către comunitatea fiecărei facultăți a fost respinsă, însă rămânem încrezători că, pe baza amendamentelor, Camera Decizională va reconsidera decizia.

Inițiativa va mege mai departe la votul din plenul Camerei Deputaților, urmând să fie votată definitiv de Senat unde Vlad Alexandrescu va susține inițiativa USR pe ultima sută de metri.

Democratizarea universităților din România începe cu reprofesionalizarea funcției de rector și cu combaterea oricărui cumul de putere!

 

Deputat
prof. Cristina Iurişniţi
Membru în Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5