Deputaţii vor analiza, în sesiune extraordinară, rapoartele Ridzi şi Tăriceanu, pe 27 iulie

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea unei sesiuni extraordinare pentru data de 27 iulie. Deputaţii vor discuta despre cele două rapoarte ale comisiilor parlamentare de anchetă depuse la Secretariatul General. Primul se referă la cazul Ridzi şi la cererea de urmărire penală pentru Ministerul Tineretului şi Sportului propusă de comisie.

Pentru ca cele două rapoarte să meargă la comisia juridică din Camera Deputaţilor, acestea trebuie votate în plen. Abia după aceea, raportul în cazul Ridzi va putea fi luat în discuţie de comisia juridică.

Potrivit deputatului PSD Aura Vasile, citată de Agerpres, este foarte posibil să mai aibă loc o altă sesiune extraordinară, în care să fie pusă în discuţie începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Iacob Ridzi.

În raportul care priveşte evenimentele organizate de Ziua Tineretului, sunt două concluzii, una vizează aspecte civile, iar cealaltă se referă la începerea urmăririi penale în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi. Raportul trebuie să treacă întâi pe la Comisia juridică dar plenul Camerei va decide în privinţa cererii de începrea urmăririi penale.

Nici Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier, nu scapă de anchetă. Raportul privind Acordul petrolier al companiei Sterling Resources dar şi cererea de urmărire penală în cazul său, au fost analizate, ieri, de biroul permanent.

C.B.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5